2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

Uspaskicho agurkėliai


1 litrui vandens:
5 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos,
100 gr. acto,
vyšnių, serbentų, krienų lapų
 krapų
kvapniųjų pipirų grųdelių
 lauro lapelių
 čili pipiriukų
 česnako

 galima dėti pjaustytų morkyčių

Visus lapus aš nuplikau verdančiu vandeniu, būnu ramesnė, kad neiššaudys mano agurkai ir darbas nenueis perniek.
 Į gerai iškaitintus stiklainius dedu po kelis lapelius, kelias skilteles česnako, pipirų, 2 cm. ilgio gabalėlį čiliuko, sudedu gerai išplautus, nusausintus agurkus ir užpilu verdančiu marinatu. Kai atvėsta, nupilu atgal į puodą, užverdu ir vėl užpilu, sandariai užsuku, palieku atvėsti ir nešu į rūsį.

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

2013 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Saldūs cukinijų blynai

Vienos normos pakaks 3 žmonėms.


Reikės:
50 g cukraus
190 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnio druskos
2 kiaušinių
120 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
300 g cukinijos

Sūriui skirta tarka sutarkuojam cukiniją. Nenuspaudžiam ir kitaip skysčių nešalinam. Pasidedam netolies.
Suberiam dubenin cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišom. Įmušam kiaušinius, supilam pieną ir kankinam šluotelę tol, kol nelieka miltų gumuliukų. Šliūkštelim vanilės ekstrakto ir sudedam cukiniją. Išmaišom. Įkaitinam sausą keptuvę (jei keptuvė teisinga, niekuo netepam, jei nelabai ir turi polinkį prisilipdyti prie dugno viską, kas jon patenka - ištepam trupučiu aliejaus). Dedam po šaukštą tešlos ir kepam 1,5-3 minutes ant vidutinės ugnies, kol paviršius išdžiūsta ir buburbuliukais pasidengia. Apverčiam ir dar kokią minutę šildom antrą blyno šoną.

Recepto šaltinis: Gyvenimas yra smulkmenos.


Grietinėlė su uogomis

Greitas desertas, kada lieka nepanaudotos grietinėlės.. :D

Viskas labai elementaru.:))

Reikės:
200 g grietinėlės
Keli šaukštai šviežiai trintų juodųjų serbentų su cukrumi
Keli biskvitiniai sausainiai (Damų piršteliai)
Porą saujų juodųjų bei raudonųjų serbentų

Gamyba:
1. Grietinėlę išplakiau su žiupsneliu citrinos rūgšties, 1 šaukštu cukraus ir žiupsneliu vanilinio cukraus.
2. Į taures sudėjau grietinėlės šaukštą, tada šaukštą šviežiai trintų uogų ir vėl grietinėlę.
3. Įdėjau sausainį ir viršų apibarščiau šviežiomis uogomis.

Vuolia :D

Skanaus!:)))

2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Varškės tortas su juodaisiais serbentais

20 cm. skersmens torto formai
Biskvitui:
1 kiaušinis
35 gr. miltų
45 gr. cukraus
15 gr. aliejaus
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių

Varškės kremui:
4 po 100 gr. saldūs varškės sūreliai (labai tinka "Mūsų" vaniliniai sūreliai)
200 gr. 35 % grietinėlės
50 gr. cukraus
15 gr. želatinos

Juodųjų serbentų užpilui:
200 gr. juodųjų serbentų (aš naudojau šaldytus)
60-100 gr. cukraus (pagal skonį)
10 gr. želatinos
2 v.š. vandens.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame, kol masė padvigubės. Plakdami pilame aliejų. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Į 20 cm. formą nuimamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.
Varškės kremas. Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai)
Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Atvėsiname (!) ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Skanaus!
P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 gr. tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.


Recepto šaltinis: Aj-receptai

2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Dvispalvis pyragas su rutuliukais




Tešlai:
200 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
1 kiaušinis
250 g miltų, prasijotų
25 g kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
500 g kreminės varškės
150 g cukraus
150 g grietinės
1 v.š. krakmolo

1 a.š. vanilinio cukraus

Visų pirmą paruošti tešlą – sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus mišinį. Tešla gausis minkšta, lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
Kepimo formą (aš naudojau 20X30cm) iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Ir paėmus didįjį tešlos gabalą, juo rankomis iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
Visus įdaro ingredientus sumaišyti ir supilti į formą.
Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti. Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Paruoštą pyragą dėti į orkaitę ir kepti 50-60 minučių. Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip gali įdaras ištekėti.
Skanaus!

2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Varškės rutuliukai su staigmena viduje



Reikės:
Alyvuogės: 100 g (be kauliukų, citrinomis įdarytos, tačiau jei tokių nemėgstate, galite rinktis be įdaro arba juodąsias)
Varškė: 100 g
Žiupsnelis druskos
Aguonos: 50 g
Saulėgrąžos: 50 g
Migdolai: 50 g (drožlės)
Sezamo sėklos: 50 g
Spanguolės: 50 g (džiovintos)
 1. Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos.
 2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti. Visus produktus suberkite į atskirus indelius, kad juose būtų lengviau apvolioti sūrio rutuliukus.
 3. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos – alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose. Valandą arba kelias palaikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.
 Galite tiekti vienus arba su įvairiomis duonelėmis, trapučiais ar traškučiais.


Skanaus!

Recepto šaltinis: Ji24

Sumuštiniai su morkom ir skumbre



Reikės:
kelios virtos morkos
 česnako
 majonezo
 druskos,pipirų
 baltos duonos ( naudojau ciabata)
 karšto rūkymo skumbrės

 Morkas sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, sumaišyti su prieskoniais ir majonezu. Tepti ant skrudintos duonos riekelių ( nors buvo tepta tiesiog ant batono) skanu visaip ir uždėti po gabalėlį skumbrės.

 Skanaus !!

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

Persikinis tortas

Gaivus tortukas..:))



Naudojau labai pamėgtą, purų biskvitą, kurį radau pas Iloną. Receptas: čia.

 Kremui:
 0,9 l persikų skonio jogurtinių pasukų ( naudojau ''Pieno žvaigždžių'' Gamtos )
 420 ml. grietinėlės ,jeigu tortą puošite šiuo kremu dar 100-200 ml. grietinėlės
 1 mažą indelį konservuotų persikų kremui,jeigu persikais puošite ir  viršų pirkite didelį indelį
 4,5  šaukšto želatinos ( Standartiškai 1 litrui skysčio reikia 20-30 g želatinos)
 cukraus pagal skonį
 1 pak. persikų skonio želė

 Į pasirinktą torto formą klojame maistinę plėvelę.Pagal instrukciją tik su trupučiu mažesniu kiekiu vandens pasidarome želė ir dedame sustingti.Nuo konservuotų persikų nupilame sirupą ir dedame atskirai.Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens. Grietinėlę išplakame su cukrumi .Plakdami pilame pasukų jogurtą ragaujame ,jeigu trūksta saldumo beriame cukraus ir dar plakame.Plakdami silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Įmaišome gabaliukais susmulkintus persikus.Dedame kremą  sustingti .Aš pilu truputį kremo į mažą indelį ir dedu į šaldytuvą ,kad greitai sustingtų. Jeigu būna per mažas kiekis želatinos ,kremas būna minkštas , reikalingas dar papildomas šaukštas želatinos.Sirupu nuo persikų sudrėkinu biskvito apačią ir palieku įsigerti.

Torto surinkimas:
 Imame biskvitą ir klojame į tortinę.Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti.Ant viršaus pilame pusę kremo ,klojame želė ir supilame kitą pusę kremo.Dedame į šaldytuvą sustingti,geriausiai per naktį.Viršų puošiame pagal jūsų skonį.Aš naudojau tą patį  kremą  tik jį sutryniau ,kad nesimatytų persikų gabaliukai ,kremas tapo labai gražios gelsvos spalvos

Recepto šaltinis: Skanu, gražu ir su meile...

2013 m. liepos 5 d., penktadienis

Baltojo šokolado tortas su braškėmis




Biskvitui reikės (20 cm skersmens kepimo formai):
Stiklinė 250 ml.
kiaušiniai
pusė stiklinės cukraus
1 v.š. vandens
1 a.š. kepimo miltelių
185 ml miltų

 Išplakti standžiai baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po kiekvieno vis paplakant.
 Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
 Orkaitę įkaitinti 180 C.
 Į 26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą.
 Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti. Iškepusį biskvitą palikti kelias min. išjungtoj orkaitėj.

Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Tačiau aš biskvitą kepiau 20 cm formoje ir tortą formavau 26 cm formoje.:)

Kremui reikės:
400 gr. baltojo šokolado
450 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. Želatinos
apie 500 gr. braškių

Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę. 

Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštai vieną biskvitą ant dugno.Tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!

Recepto šaltinis: Aj-receptai ir Skanus gyvenimas

2013 m. liepos 4 d., ketvirtadienis

„Liuks“ čeburekai

Įdarui reikės:          
Kiaulienos faršas, 500 g
Ropiniai svogūnai, 2 vnt.
Vanduo, 110 ml
Vištienos sultinio kubeliai, 8 g
Druska          
Juodieji malti pipirai            
Kvapieji malti pipirai
Tešlai reikės:            
Kvietiniai miltai, 750 g (niekad tiek nesudedu, miltų pradžiai dėkite apie 500-600 g ir po to įberkite, jei dar trūksta)
Šviežios mielės, 40 g
Pienas, 600 ml
Cukrus,  5 g
Druska

Aliejus kepimui 

Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, sutrupinkite du trečdalius vištienos sultinio kubelio, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.
Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.
Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.
Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20 cm skersmens skritulius. Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą mėsos įdarą, palikdami 3 cm kraštus. Skritulį  perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Recepto šaltinis: Mamos dienoraštis