Tortukas gaivus ir ne per saldus. Biskvitas labai geras, visad pasiteisina jo kepimas, jį naudoju daugumai tortų. :))
23 cm skersmens tortui reikia (be puošimo ~2,2 kg):
23 cm skersmens tortui reikia (be puošimo ~2,2 kg):
Biskvitui:
5 kiaušiniai
230g cukraus
230g miltų
20g kepimo miltelių
60g aliejaus
vanilino
Pertepimui:
400g grietinėlės
pusė skardininės "Rududu" (naudojau virtą kondenuotą
pieną, viriau 2 h, jis turi būti pilnai apsemtas vandeniu)
skardinė konservuotų kriaušių
cukraus
citrinos
10g želatinos
Sulaistymui:
Juodoji arbata
Citrina
1.
Kiaušinius
išplakti su cukrumi ir vanilinu iki purios masės. Toliau plakant supilti aliejų
plona srovele. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais įsijoti į kiaušinių masę
ir švelniai išmaišyti. Kepti ~160 laipsnių temperatūroje apie 40min.
2. Pertepimui skirtą želatiną užpilame 30ml vandens (vandens naudojame
tris kart daugiau negu želatinos) ir paliekame išbrinkti.
3. Grietinėlę išplakti su cukrumi, įspausti citrinos sulčių (cukraus
kiekio nematuoju, tiesiog įberiu ir plakdama paragauju ar jo pakanka).
Sumaišyti su ištirpinta želatina ir pastatyti 15 min į šaldytuvą (aš nedėjau,
nes masė ir taip buvo pakankamai standi).
4. Atvėsusį biskvitą padalinti į tris lygias dalis.
5. Prie tepant kremą supjaustytus biskvito lakštus sulaistyti.
6. Tepame grietinėlės, dedame smulkintų kriaušių ir karamelės Rududu
gabaliukų. Antrame sluoksnyje dedame tą patį.
Skanaus!:))
Šaltinis: Sigitos skanumėlis