2014 m. birželio 22 d., sekmadienis

Kriaušinis karamelinis tortas

Tortukas gaivus ir ne per saldus. Biskvitas labai geras, visad pasiteisina jo kepimas, jį naudoju daugumai tortų. :))
23 cm skersmens tortui reikia (be puošimo ~2,2 kg):
Biskvitui:
5 kiaušiniai
230g cukraus
230g miltų
20g kepimo miltelių
60g aliejaus
vanilino
Pertepimui:
400g grietinėlės
pusė skardininės "Rududu" (naudojau virtą kondenuotą pieną, viriau 2 h, jis turi būti pilnai apsemtas vandeniu)
skardinė konservuotų kriaušių
cukraus
citrinos
10g želatinos
Sulaistymui:
Juodoji arbata
Citrina
1.      Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanilinu iki purios masės. Toliau plakant supilti aliejų plona srovele. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais įsijoti į kiaušinių masę ir švelniai išmaišyti. Kepti ~160 laipsnių temperatūroje apie 40min.
2.      Pertepimui skirtą želatiną užpilame 30ml vandens (vandens naudojame tris kart daugiau negu želatinos) ir paliekame išbrinkti.
3.      Grietinėlę išplakti su cukrumi, įspausti citrinos sulčių (cukraus kiekio nematuoju, tiesiog įberiu ir plakdama paragauju ar jo pakanka). Sumaišyti su ištirpinta želatina ir pastatyti 15 min į šaldytuvą (aš nedėjau, nes masė ir taip buvo pakankamai standi).
4.      Atvėsusį biskvitą padalinti į tris lygias dalis.
5.      Prie tepant kremą supjaustytus biskvito lakštus sulaistyti.
6.      Tepame grietinėlės, dedame smulkintų kriaušių ir karamelės Rududu gabaliukų. Antrame sluoksnyje dedame tą patį.

Skanaus!:))

Šaltinis: Sigitos skanumėlis

2014 m. birželio 13 d., penktadienis

Macarons 2

Receptas, kur pastangų dėti visai nereikia ir rezultatas net geresnis nei tas, kuriame turi džiovinti miltus, permalti pudrą su migdolais blenderiu, baltymus sendinti.. čia visą tai galite pamiršti ir labai greitai išsikepti šių nuostabių prancūziškų skanėstų..:)) Seniau pirkdavau migdolų miltus arba maldavau blenderiu, dabar pabandžiau kavamale ir gavosi super, nereikėjo dešimt kart permalinėt, kaip kad būdavo su blenderiu ir gaunasi smulkiau nei miltai iš parduotuvės. Labai rekomenduoju išbandyti. :)) 
Reikės:
45 g maltų migdolo riešutų
75 g cukraus pudros
10 g cukraus
35-36 g kiaušinio baltymo
mėgiamos spalvos dažų (tinka tik milteliais arba želinės konsistencijos)

Pertepimui: 
100 g pieniško šokolado
100 ml grietinėlės
Šaukštelio sviesto

Orkaitę įkaitinti iki 140°.
Cukraus pudrą gerai sumaišyti su maltais riešutais. Aš šiuos tiesiog subėriau į indelį ir gerai gerai iškračiau. Tada belieka šią visą masę per sietelį persijoti, kad didesni riešutų gabaliukai atsisijotų. Likusius stambiuosius dar kartą permalti.
Kiaušinio baltymą plakti. Kai šis pradės baltuoti, suberti cukrų ir toliau plakti. Na ir toliau plakti, kol masė labai labai balta taps. Jei naudojate dažus, sudėkite ir dar šiek tiek paplakite. 
Į baltymą berti 1/3 sijotų riešutų ir sujungti atsargiai viską. Geriausiai šiam reikalui tinka silikoninė mentelė, kuriai tešla tik atsargiai į vieną pusę sukant sujungiama. Berti vėl 1/3 riešutų masės ir išsukti. Suberti likusius ir vėl išsukti. Masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti mažus blynelius (20 vienetų). Leisti 20-25 min pastovėti, kad viršus apdžiūtų. Pasistengti, kad macarons negautų skersvėjo ;)
Pašauti į orkaitę 14 min (Aš pašoviau į orkaitės vidurinį aukštį). Traukti lauk ir iškart perkelti su kepimo popieriumi ant vėsaus paviršiaus. Po keletos min macarons kuo puikiauisiai nusiima nuo kepimo popieriaus.
 Pertepimui:
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).


Šį kart pertepimui naudojau:
50 g šokolado
1 a.š. sviesto

Šokoladą su sviestu išlydykite ir palaukite, kol pravės. Tada galite sudėti į konditerinį maišelį ir pertepti macaronsus.

Šaltinis: Aguonėlė ir Saulėta virtuvė

2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Vafliai

Kai sukau man jie neliko traškūs, tačiau nesukti buvo kieti ir traškūs.:)) bet tikrai labai skanūs:)
Reikės:
6 kiaušiniai
1,5 st. cukraus
250 gr. sviesto
6 šaukštai grietinės
2 st. miltų (jei kiaušiniai dideli tada 2,5 st.)


Kiaušinius išplakti su cukrum, idėti grietinę, ir supilti ištirpintą sviestą. sudėti miltus ir viską gerai išmaišyti.

Šaltinis: Supermama.lt

2014 m. birželio 6 d., penktadienis

Šokoladiniai keksiukai su karameliniu kremu

Tikrai skanūs keksiukai ir kremas labai dera su šokoladiniu keksiuku, ir nebuvo per riebus ar per saldus, kaip man karamelės mėgėjai..:))
12 keksiukų reikės:
 2 kiaušinių
 120 g. sviesto
 100 g. grietinės
 80 g. cukraus
 30 g. kakavos
 100 g. miltų
 pusė šaukštelio kepimo miltelių


 Kiaušinius išplakti iki baltumo su cukrumi, įmaišyti tirpintą sviestą, permaišyti,tuomet pridėti grietinę. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijoti ir įmaišyti į išplakta masę. Dėti po šaukštą į popierinę formelę ir kepti įkaitintoje 190 C. orkaitėje 25 min. Atvėsinti ir pasiruošti kremą.

250gr. ru du du kremo
100 gr. sviesto

Kambario temperatūros sviestą išplakti su kremu ir pastatyti šaltai, kad sustingtų (aš masės į šaldytuvą nedėjau, kad lengviau spaustųsi kremas). Masę sudėti į konditerinį švirkštą ir dekoruoti keksiukus.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

2014 m. birželio 1 d., sekmadienis

Eklerai (plikytos tešlos pyragėliai)

 Puikūs, man labai patiko receptas, kiek esu bandžius šitas geriausias!:))
Reikės:
300 ml vandens
4–5 kiaušinių (sunaudojau 4)
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnio druskos
1 šaukštelio cukraus
1.      Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilame vandenį, suberiame druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradedame kaitinti.
2.      Į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni.
3.      Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberiame miltus ir maišome, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų.
4.      Išjungiame kaitrą, tešlą išimame ir padedame ant didesnės lėkštės, kad greičiau atvėstų.
5.      Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu plakikliu įplakame kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė.
6.      Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu ir išspauskite pyragėlius.
7.  Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min (kol pagels).

Šaltinis: Beatos "Mamų knyga"