2016 m. sausio 23 d., šeštadienis

Snikersinis tinginys

Patiks karamelės ir riešutų mėgėjams, kas svarbiausia gaunasi graži pieniška spalva be kakavos ir naudojant paprastą, ne karamelizuotą kondensuotą pieną :))

Reikės:
apie 500 g klasikinių sausainių (naudojau 3 su puse pakelio po 160 g)
1 indelio kondensuoto pieno (~400 g) (paprasto, ne rududu)
4 Snickers batonėliai (po 50 g)
200 g sviesto
1. Sausainius sutrupinkite.
2. Sviestą ištirpdykite ir pašildykite kartu su kondensuotu pienu, kol viskas sušils ir šiek tiek pagels.
3. Snickers supjaustykite juostelėmis ir dar per pusę ir suberkite į sausainių masę, viską užpilkite kondensuoto pieno ir sviesto mišiniu ir gerai išmaišykite.
4. Formuokite vyniotinius, sukant masę į maistinę plėvelę arba dėkite į formą iškoltą kepimo popieriumi ar maistine plėvele ir palikite kelioms valandoms, o geriausia pernakt sustingti.

2016 m. sausio 17 d., sekmadienis

Naminis žemės riešutų sviestas

Puikiai tiks ir kepiniams ir ant batono riekelės užsitepti. :))
Reikės (nedideliam indeliui, kaip nuotraukoje):
300 g žemės riešutų be luobelių
2 a.š. aliejaus (naudojau saulėgražų, tinka rapsų ar kokoso riešutų aliejus, bet tik ne alyvuogių)
žiupsnelis druskos
cukraus pudros pagal skonį
1. Riešutus 10-15 min. paskrudiname 180°C orkaitėje.
2. Tuomet malame blenderiu arba virtuviniu kombainu, malti reikia nedideliu greiciu, karts nuo karto nugramdant riešutus nuo sienelių. Kad blenderiui būtų lengviau atlkti savo darbą, įpilkite truputį saulėgražų aliejaus. Iš riešutų turi pradėti skirtis aliejus. Apie minutę palame ir padarome kelių minučių pertrauką. Baigiant malti įberkite druskos ir cukraus pudros pagal skonį. Man susimalė per maždaug 5 minutes. Kuo ilgiau malsite tuo sviestas bus skystesnis.

Šaltinis: Jurgittos receptai

2016 m. sausio 16 d., šeštadienis

Kiaušiniai debesyse

Kai atsibosta įprastai kepti kiaušiniai, siūlau išbandyti šiuos. :)) Vien jau jų išvaizda man toookia graži :) Dėl pikantiškumo siuūlau kietojo sūrio įtarkuoti, galite dar šoninės gabalėliais pagardinti. 
Dviems porcijoms reikės:
2 kiaušiniai
Druska
Pipirai
Kietojo sūrio (nebūtinai)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
2. Trynius atskirkite nuo baltymo, atsargiai, nes tryniai turi likti sveiki. Tuomet baltymus sudėkite į dubenį, o trynius atskirai vieną nuo kito.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų, su žiupsneliu druskos. Galite įtarkuoti ir kietojo sūrio.
4. Dėdami po kelis šaukštus baltymų masės suformuokite kauburėlius ir padarykite juose duobutę. Kepkite 3 minutes.

5. Tada į duobutes dėkite po trynį. Pagardinkite pipirais. Ir vėl kepkite 3 minutes.

Šaltinis: Rachel Ray Everyday