Paprasta, tikriausiai daugeliui žinoma ir išbandyta, tačiau labai skani mišrainė. :)
Reikės:
keleto virtų kiaušinių
gabalėlis fermentinio sūrio
kelios česnako skiltelės
pipirai pagardinimui
majonezo
Kiaušinius, sūrį sutarkuokite, įspauskite česnaką ir sumaišykite su keliais šaukštais majonezo.
2016 m. kovo 31 d., ketvirtadienis
2016 m. kovo 29 d., antradienis
Spalvota duona
300 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
1 v.š. cukraus
Geras žiupsnis druskos
600 g miltų (man užteko ~500 g)
30 g alyvuogių aliejaus
100 g šaldytų špinatų (tinka ir švieži)
50 g pomidorų pastos
1.
Atidėkite 100 g miltų.
2. Mieles ir paprastą cukrų ištirpinkite šiltame piene, iš
bendro kiekio įberkite 2 šaukštus miltų ir palaikykite 10-15 minučių, kol
paviršiuje susidarys putos.
3. Likusius miltus ir druską suberkite į mielių tirpalą.
Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite aliejų ir dar truputį paminkykite. Tešla
turi būti minkšta. Padalykite tešlą į 3 dalis, viena turi būti šiek tiek
didesnė. Į mažesnę dalį įmaišykite pomidorų pastos ir dar 50 g miltų.
4. Špinatus pakaitinkite su trupučiu vandens, po to
sutrinkite trintuvu. Juos į maišykite į kitą (mažesnę) tešlos dalį. Įberkite
likusius miltus ir suminkykite.
5. Palikite kilti maždaug 40 minučių. Suformuokite 3
volelius ir supinkite juos kaip kasą.
6. Keksinę formą (11x30) išklokite kepimo popieriumi ir
įdėkite į ją kasą.
7. Kepkite maždaug 40 minučių, 170°C orkaitėje.
Šaltinis: Žurnalas „Verdu ir
kepu“, žiema-pavasaris, Nr. 2
2016 m. kovo 28 d., pirmadienis
Napoleono tortas su žuvimi
Napoleono tortui skirtų
papločių 6 vnt.
2 morkų
2 svogūnų
0.7 kg. rūkytos žuvies (naudojau lydeką)
100 gr. olandiško
sūrio
2 kiaušiniai
Padažui:
saujelė krapų
2 agurkai
200 gr.grietinės
150 gr. majonezo (naudojau Hellman's)
druska, pipirai
1.
Agurkus nulupti, krapus susmulkinti, sumaišyti grietinę, majonezą,
prieskonius ir viską suplakti blenderio pagalba iki skystos masės.
2. Pirmą paplotį ištepti gausiai padažu ir sudėti smulkintą
žuvį.
3. Antrą ištepus padažu iškloti ant sviesto kepintomis
morkomis su svogūnais.
4. Trečią padažas ir vėl išdėlioti žuvį.
5. Ketvirtą tarkuotas sūris sumaišytas su smulkintais
kiaušiniais.
6. Jei žuvis nėra sūri, dar papildomai sudėjus galima
gardinti druska, pipirais.
7. Uždėjus paskutinį lakštą aptepti gausiai padažu. Vieną
lakštą smulkiai sutrupinti ir juo apdėlioti torto šonus bei viršų.
8.
Puošti daržovėmis.
Skanaus!!
2016 m. kovo 26 d., šeštadienis
Tortas su su Rafaelo kremu ir juodaisiais serbentais
Puošimui sunaudojau 12 Kit-Kat šokoladėlių (turinčių ne po 2, o po keturias eilutes). :)
24 cm kepimo formai reikės:
24 cm kepimo formai reikės:
Biskvitui:
230 g
cukraus
1 arb.š.
vanilinio cukraus
65 g
aliejaus
230 g
miltų
20 g
kepimo miltelių
5
kiaušiniai
Rafaelo kremas :
1 indelis
saldaus kondensuoto pieno
180 g. sviesto
450 ml.
grietinėlės
2 pak.
grietinėlės standiklio
Juodųjų serbentų sluoksniui:
apie 250 ml.
trintų juodų serbentų su cukrumi
Biskvitų
sulaistymui:
200 g. virinto
vandens
2 šaukštai
cukraus
1 citrinos
sultys
Biskvitui:
1. Kiaušinius
išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5
minutes).
2. Toliau
plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3. Sudėti
miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link
viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4. Gautą
masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą
kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35
minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
1.
Kambario
temperatūros kondensuotą pieną išsukame su sviestu.
2.
Su standikliu
išplakame grietinėlę ir lengvai
maišydami sujungiame abi mases.
Torto surinkimas :
1.
Imame biskvitą
sulaistome sirupu, tepame serbentų masės ir šaukštu nebraukdami,kad nesusimaišytų
sluoksniai dedame kremą.
2.
Tą patį padarome
ir su antru sluoksniu. Likusį kremą panaudojame viršui.
Šaltinis: Saulėta virtuvė ir Skanu, gražu ir su meile...Rita
2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis
Šokolado ir bananų keksas
Kai norisi greito ir skanaus deserto, produktai, kuriuos dažniausiai turime savo virtuvėje. 15 minučių ir tešla paruošta :))
Reikės:
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
3 prinokusių bananų
100 g sviesto
100 g šokolado
120 g cukraus
2 kiaušiniai
1 apelsino žievelė
2 v. š. apelsinų sulčių
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo popieriumi
išklokite (22x22 cm) kepimo formą (mano naudota buvo 24x24).
2.
Sviestą ištirpinkite su šokoladu, suberkite cukrų,
išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
3.
Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai
išplakdami.
4.
Bananus sumaigykite šakute, palikdami ir didesnių
gabalėlių. Juos sudėkite į šokolado masę, įpilkite sulčių, įtarkuokite apelsino
žievelę, išmaišykite.
5.
Persijotus miltus suberkite su kepimo milteliais ir
druska. Atsargiai sumaišykite.
6.
Sukrėskite į kepimo formą ir kepkite apie 30-40 minučių (kadangi
mano forma didesnė, man užteko 30 minučių, pagal receptą nurodyta kepti apie 50
minučių).
Šaltinis: Žurnalas „Verdu ir kepu“, žiema-pavasaris, Nr.
2
2016 m. kovo 22 d., antradienis
Burritos pagal Rūtą Ščiogolevaitę
Labai skanios ir greitai paruošiamos burritos :))
Reikės:
8-10 tortilijų
400 g kiaulienos nugarinės
aliejaus kepimui
1 paprikos
1-2 česnako
skiltelių
1 skardinės konservuotų tamsių pupelių aitriųjų paprikų
padaže
kelių žiupsnių
aitriųjų paprikų prieskonių mišinio
druskos
pipirų
lydyto čederio
sūrio
grietinės
1.
Mėsą, paprikas supjaustykite kubeliais.
2. Apkepinkite mėsą, sudėkite papriką ir smulkintą česnaką.
Įberkite druskos, pipirų, galima įdėti saldžios paprikos miltelių, aitriosios
paprikos.
3. Baigiant kepti sudėti konservuotas pupeles.
4. Tortiliją apšlakstykite vandeniu ir pašildykite keptuvėje,
į vidurį dėti sūrio riekelę ir kelis šaukštus padažo ir susukti.
5. Dėti į 200°C orkaitę keliom minutėm apskrusti.
6. Patiekite su grietine, galima salotomis.
Skanaus!
Šaltinis: Beatos virtuvė
2016 m. kovo 17 d., ketvirtadienis
Makaronai su plėšyta kiauliena
Kaip paruošti plėšytą kiaulieną rasite - čia.
Reikės:
Plėšytos kiaulienos
Makaronų (naudojau tagliatelle)
Geros saujos špinatų
1 paprikos
1 svogūno
apie 300 ml pomidorų pastos ar trintų pomidorų (aš naudojau naminį pomidorų padažą)
Druskos, pipirų, baziliko lapelių ar džiovinto baziliko
Smulintą kubeliais svogūną ir papriką pakepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus, tuomet sudėkite plėšytą kiaulieną, supilkite padažą, suberkite prieskonius ir patroškinkite. Išvirtus makaronus sudėkite į mėsos padažą ir maišant kelias minutes pakaitinkite. Pačioje pabaigoje sudėkite špinatus ir taip pat išmaišykite.
Skanaus!
Reikės:
Plėšytos kiaulienos
Makaronų (naudojau tagliatelle)
Geros saujos špinatų
1 paprikos
1 svogūno
apie 300 ml pomidorų pastos ar trintų pomidorų (aš naudojau naminį pomidorų padažą)
Druskos, pipirų, baziliko lapelių ar džiovinto baziliko
Smulintą kubeliais svogūną ir papriką pakepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus, tuomet sudėkite plėšytą kiaulieną, supilkite padažą, suberkite prieskonius ir patroškinkite. Išvirtus makaronus sudėkite į mėsos padažą ir maišant kelias minutes pakaitinkite. Pačioje pabaigoje sudėkite špinatus ir taip pat išmaišykite.
Skanaus!
2016 m. kovo 16 d., trečiadienis
Mėsainiai su BBQ ilgai kepta kiauliena
Mėsainiams naudojau bandeles kepiau pagal šį receptą, tik šį kart vandenį pakeičiau peinu, ir taip ir taip gaunasi labai skanios, purios ir minkštos, įdėjus sandariai į maišelį tokios pat išlieka ir kitą dieną :) O mėsytė gaunasi tobula, galima ją ir vieną su salotomis valgyti, rekomenduoju išbandyti, nors ir atrodo ilgas procesas, bet verta pasistengti.. :))
Ingredientai
Mėsai
Apie 1.5 - 2 kg
kiaulienos mentės be kaulo
2 šaukštai
alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai
maltos rūkytos paprikos
Kelios skiltelės
česnakų
Druskos, pipirų
pagal skonį
Kopūstų ir morkų salotoms
1/2 vidutinio
kopūsto, pjaustyto
2 morkos,
tarkuotos
1 šaukštelis
druskos
1 šaukštelis
cukraus
1 šaukštas balto
vyno acto (naudojau obuolių actą)
5 šaukštai
majonezo
1 šaukštas (arba
pagal skonį) krienų (nedėjau)
Saujelė
smulkintų svogūnų laiškų (nebūtinai)
Marinuotų agurkų
BBQ padažo
Mėsainių bandelių
1.
Orkaitę
įkaitinkite iki 160 laipsnių.
2.
Prieskonius,
česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Mėsą ištrinkite prieskonių mišiniu
(geriausia iš vakaro).
3.
Labai gerai
įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaulieną, kad gražiai
apskrustų. Išimkite iš keptuvės.
4.
Mėsą dėkite į
skardą su grotelėmis (guldykite ant grotelių). Į skardą įpilkite puodelį
vandens. Visą skardą apvyniokite folija ir dėkite mėsą kepti.
5.
Kepkite apie
3-3,5 valandos arba kol mėsa lengvai kris plonais ruoželiais.
6.
Kai mėsa iškeps,
šakute mėsą 'susmulkinkite'.
7.
Pasiruoškite
salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir sumaišykite.
Padažui visus produktus sumaišykite, paragaukite ar nieko netrūksta.Padažą
įmaišykite į daržoves.
8.
Susmulkintą mėsą
sumaišykite su BBQ padažu, agurkus supjaustykite griežinėliais.
9.
Mėsainių
bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite karštoje grilinėje keptuvėje.
10. Formuokite mėsainius. Ant bandelės dėkite paruoštos
BBQ mėsos, tuomet salotų, agurkėlių ir uždenkite kita bandele.
Šaltinis: Baking Secrets
2016 m. kovo 11 d., penktadienis
Juodos duonos tortas
Super torčiukas, kremas gaivus, o biskvitas toks meduolinis, bet kad iš duonos nė nepasakysi :)
20 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitui:
375 g ruginės
duonos (naudojau “Agotos”), iš jų 200 g biskvitui ir likusieji papuošimui
100 g skrudintų
lazdyno riešutų
5 kiaušiniai
250 g cukraus
50 g lydyto
sviesto
1 a.š. meduolių prieskonių
Kremui:
250 g natūralaus
jogurto
250 g grietinės
1 apelsino
žievelės (vietoj apelsino naudojau citrinos)
0,5 citrinos
sulčių
100 g cukraus
pudros
1 v.š. želatinos
(išbrinkintos 50 ml šalto vandens)
Karamelizuotiems duonos trupiniams reikės:
175 g duonos
trupinių
30 g sviesto
3 šaukštai
farino cukraus
Biskvitas:
Duoną smulkintuvo pagalba sumalkite iki trupinių.
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų. Supilkite išlydytą sviestą,
išmaišykite. Į duonos trupinius įdėkite meduolių prieskonių. Riešutus
susmulkinkite ir suberkite į trupinius. Duonos trupinius suberkite į kiaušinių
masę. Tešlą padalinkite pusę, į 21 cm skersmens kepimo forma sir kepkite iki
180° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kremas:
Grietinę sumaišykite su jogurtu. Įtarkuokite
apelsino žievelę, įspauskite citrinos sultis ir sudėkite cukraus pudrą ir
išmaišykite. Želatiną išbrinkinkite 50 ml šalto vandens ir po to ją
ištirpinkite ir supilkite į kremą. Kremui leiskite pastovėti kambario
temperatūroje, kad sutvirtėtų, tuomet jau galite pertepti biskvitus.
Karamelizuoti duonos trupiniai:
Į ištirpusį sviestą berkite trupinius, cukrų ir
leiskite jiems truputį paskrusti, kol cukrus ištirps, keletai minučių. Tuomet
dėkite juos į skardą, paskirstykite plonu sluoksniu. Kepkite iki 150°
įkaitintoje orkaitėje, kol išdžius, apie 10 minučių.
Torto surinkimas:
Biskvitus perpjaukite išilgai, ir kiekvieną
sutepkite kremu, viršų apibarstykite karamelizuotais trupiniais.
Šaltinis: Beatos virtuvė
2016 m. kovo 10 d., ketvirtadienis
Glazūruoti šonkauliukai
Reikia:
1 kg.
kiaulienos šonkauliukų
4
skiltelių česnako
1/2
apelsino
1 v.
šaukštas šviežio tarkuoto imbiero (nedėjau, nes nemėgstu jo)
2 v.
šaukštų sojos padažo
2 v.
šaukštų medaus (galima keisti auksaspalviu sirupu)
2 v.
šaukštų aliejaus
1/2 a.
šaukštelio chili miltelių arba gabalėlio džiovinto chili pipiriuko
1 v.
šaukšto paprikos miltelių
kelių
lapelių šviežio rozmarino
Orkaitę
įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Šonkauliukų juostą nuplaukite, nusausinkite
bei supjaustykite gabalėliais (po vieną kauliuką vienam gabalėliui), sudėkite į
skardą išklota folija, uždenkite folija bei kepkite apie 30 min.
Kol kepa
šonkauliukai pasidarome padažą: Į dubenėlį įtarkuojame citrinos, apelsino
žieveles, įspaudžiame sultis, sudedame kartu su minkštimu, tik baltosios dalies
nedėkite, nes bus perkartu. Įspauskite česnako skilteles, įtarkuokite imbiero , įberkite džiovintos paprikos, įberkite smulkintus kelis rozmarino lapelius dėl aromato,
sudėkite medų, sojos padažą bei aliejų. Išmaišykite tirštą padažą, paragaukite,
gal Jums norėsis saldesnio, aštresnio ar sūresnio.
Po 30 min.
išimkite šonkauliukus iš orkaitės, atidenkite, aptepkite šonkauliukus paruoštu
padažu ir vėl dėkite kepti į orkaitę. Kepkite dar apie 30 min. Karts nuo karto
vartydami ir aptepdami nutekėjusiu padažu.
Šaltinis: Neringos blogas
2016 m. kovo 9 d., trečiadienis
Karamelinis tortas su vyšniomis ir puošimo idėja
Tortas gamintas pagal šį receptą, tik viduriniame sluoksnyje dėta vyšnių (naudojau šaldytas, 400 g pakuotę). Tortas dengtas cukrine mase, viršuje išspaustos rožytės iš Dr. Oetker kremo. :)
Kadangi specialios formelės rombams formuoti neturiu, tai dariau tokiu būdu, kaip šiame video.
Galbūt kam nors pravers idėja ;))
Kadangi specialios formelės rombams formuoti neturiu, tai dariau tokiu būdu, kaip šiame video.
Galbūt kam nors pravers idėja ;))
Keptos duonos tortas
Duona, kuri pirma dingsta nuo stalo, o dar ir taip gražiai ir patogiai patiekti galima. :))
Reikės:
1 ar 1,5 duonos kepalo (naudota 700 g)
fermentinio sūrio (~ 400 g)
majonezo
česnako
druskos
Aliejaus kepimui
Duoną supjaustykite pailgomis riekelėmis, kepkite įkaitintame aliejuje, į iškeptas duonos juosteles įspauskite česnako, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Tuomet imkite juostelę, mirkykite į majonezą ir po to į smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį. Ir dėliokite ratu, į aukštį, pusę su sūriu paliekant išorėje. Vidurį galima užpildyti kuo tik mėgstate, aš panaudojau naminius prieskoninius žemės riešutus, tinka ir kiaulių ausytės, ir dešros gabalėliai, ar tos pačios duonos su česnaku į vidurį pridėti galima. :)
Skanaus!
Reikės:
1 ar 1,5 duonos kepalo (naudota 700 g)
fermentinio sūrio (~ 400 g)
majonezo
česnako
druskos
Aliejaus kepimui
Duoną supjaustykite pailgomis riekelėmis, kepkite įkaitintame aliejuje, į iškeptas duonos juosteles įspauskite česnako, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Tuomet imkite juostelę, mirkykite į majonezą ir po to į smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį. Ir dėliokite ratu, į aukštį, pusę su sūriu paliekant išorėje. Vidurį galima užpildyti kuo tik mėgstate, aš panaudojau naminius prieskoninius žemės riešutus, tinka ir kiaulių ausytės, ir dešros gabalėliai, ar tos pačios duonos su česnaku į vidurį pridėti galima. :)
Skanaus!
2016 m. kovo 8 d., antradienis
Keptos vištienos salotos
Super salotos, kurias labai pamėgom, puikiai tinka ir šventiniam stalui :))
Reikia:
salotos
gūžės (tinka ir iceberg‘as ir pekino kopūstas)
3-4
pomidorų (aš naudojau vyšninius pomidoriukus)
2-3
trumpų agurkų
1
mėlynojo svogūno
1
raudonos paprikos
vištienos
prieskonių mišinio (rozmarinas, saldžioji paprika, pipirai, kalendra)
3-4 v.
šaukštų majonezo
1-2 v.
šaukštų vandens
1
skiltelės česnako
aliejaus
kepimui
Vištienos filė supjaustykite juostelėmis
pamarinuokite mėgstamuose prieskoniuose su šlakeliu aliejaus. Prieskonių
nepagailėkite!
Salotas supjaustykite ir sudėkite į
didelę lekštę, ant viršaus sudėkite smulkintus pomidorus, agurkus bei svogūną.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir
pakepinkite ant šlakelio aliejaus. Sudėkite ant daržovių.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite
vištieną. Sudėkite ant daržovių.
Belieka pagaminti padažą. Dubenėlyje
sumaišykite majonezą, vandenį, aliejų su prieskoniais, kuriame kepė paprika bei
vištiena, įspauskite česnako skiltele, išmaišykite ir užpilkite salotas.
Šaltinis: Neringos blogas