2016 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Pikantiška mišrainė

Paprasta, tikriausiai daugeliui žinoma ir išbandyta, tačiau labai skani mišrainė. :)
Reikės:
keleto virtų kiaušinių
gabalėlis fermentinio sūrio
kelios česnako skiltelės
pipirai pagardinimui
majonezo
Kiaušinius, sūrį sutarkuokite, įspauskite česnaką ir sumaišykite su keliais šaukštais majonezo.

2016 m. kovo 29 d., antradienis

Spalvota duona

Pavasariška duona, svarbiausia natūrali, jokių pridėtinių dažų. :))
Reikės:
300 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
1 v.š. cukraus
Geras žiupsnis druskos
600 g miltų (man užteko ~500 g)
30 g alyvuogių aliejaus
100 g šaldytų špinatų (tinka ir švieži)
50 g pomidorų pastos
1.      Atidėkite 100 g miltų.
2.      Mieles ir paprastą cukrų ištirpinkite šiltame piene, iš bendro kiekio įberkite 2 šaukštus miltų ir palaikykite 10-15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos.
3.      Likusius miltus ir druską suberkite į mielių tirpalą. Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite aliejų ir dar truputį paminkykite. Tešla turi būti minkšta. Padalykite tešlą į 3 dalis, viena turi būti šiek tiek didesnė. Į mažesnę dalį įmaišykite pomidorų pastos ir dar 50 g miltų.
4.      Špinatus pakaitinkite su trupučiu vandens, po to sutrinkite trintuvu. Juos į maišykite į kitą (mažesnę) tešlos dalį. Įberkite likusius miltus ir suminkykite.
5.      Palikite kilti maždaug 40 minučių. Suformuokite 3 volelius ir supinkite juos kaip kasą.
6.      Keksinę formą (11x30) išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite į ją kasą.
7.      Kepkite maždaug 40 minučių, 170°C orkaitėje.

Šaltinis: Žurnalas „Verdu ir kepu“, žiema-pavasaris, Nr. 2

2016 m. kovo 28 d., pirmadienis

Napoleono tortas su žuvimi

Gaivus, skanus torčiukas. :) Ir padažas laaabai super :)

Reikės:
Napoleono tortui skirtų  papločių 6 vnt.
 2 morkų
 2 svogūnų
0.7 kg. rūkytos žuvies (naudojau lydeką)
 100 gr. olandiško sūrio
2 kiaušiniai
Padažui:
saujelė krapų
2 agurkai
200 gr.grietinės
150 gr. majonezo (naudojau Hellman's)
druska, pipirai
1.      Agurkus nulupti, krapus susmulkinti, sumaišyti grietinę, majonezą, prieskonius ir viską suplakti blenderio pagalba iki skystos masės.
2.      Pirmą paplotį ištepti gausiai padažu ir sudėti smulkintą žuvį.
3.      Antrą ištepus padažu iškloti ant sviesto kepintomis morkomis su svogūnais.
4.      Trečią padažas ir vėl išdėlioti žuvį.
5.      Ketvirtą tarkuotas sūris sumaišytas su smulkintais kiaušiniais.
6.      Jei žuvis nėra sūri, dar papildomai sudėjus galima gardinti druska, pipirais.
7.      Uždėjus paskutinį lakštą aptepti gausiai padažu. Vieną lakštą smulkiai sutrupinti ir juo apdėlioti torto šonus bei viršų.
8.      Puošti daržovėmis.
Skanaus!!

2016 m. kovo 26 d., šeštadienis

Tortas su su Rafaelo kremu ir juodaisiais serbentais

Puošimui sunaudojau 12 Kit-Kat šokoladėlių (turinčių ne po 2, o po keturias eilutes). :)
24 cm kepimo formai reikės:
Biskvitui:
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
5 kiaušiniai
Rafaelo kremas :                                          
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
180 g. sviesto
450 ml. grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
Juodųjų serbentų sluoksniui:
apie 250 ml. trintų juodų serbentų su  cukrumi
Biskvitų sulaistymui:
200 g. virinto vandens
2 šaukštai cukraus
1 citrinos sultys
Biskvitui:
1.      Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
2.      Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3.      Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4.      Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
1.      Kambario temperatūros kondensuotą pieną išsukame su sviestu.
2.      Su standikliu išplakame grietinėlę  ir lengvai maišydami sujungiame abi mases.

Torto surinkimas :
1.      Imame biskvitą sulaistome sirupu, tepame serbentų masės ir šaukštu nebraukdami,kad nesusimaišytų sluoksniai  dedame kremą.
2.      Tą patį padarome ir su antru sluoksniu. Likusį kremą panaudojame viršui. 



2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Šokolado ir bananų keksas

Kai norisi greito ir skanaus deserto, produktai, kuriuos dažniausiai turime savo virtuvėje. 15 minučių ir tešla paruošta :))
Reikės:
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
3 prinokusių bananų
100 g sviesto
100 g šokolado
120 g cukraus
2 kiaušiniai
1 apelsino žievelė
2 v. š. apelsinų sulčių
1.      Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo popieriumi išklokite (22x22 cm) kepimo formą (mano naudota buvo 24x24).
2.      Sviestą ištirpinkite su šokoladu, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
3.      Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
4.      Bananus sumaigykite šakute, palikdami ir didesnių gabalėlių. Juos sudėkite į šokolado masę, įpilkite sulčių, įtarkuokite apelsino žievelę, išmaišykite.
5.      Persijotus miltus suberkite su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai sumaišykite.
6.      Sukrėskite į kepimo formą ir kepkite apie 30-40 minučių (kadangi mano forma didesnė, man užteko 30 minučių, pagal receptą nurodyta kepti apie 50 minučių).


Šaltinis: Žurnalas „Verdu ir kepu“, žiema-pavasaris, Nr. 2

2016 m. kovo 22 d., antradienis

Burritos pagal Rūtą Ščiogolevaitę

Labai skanios ir greitai paruošiamos burritos :))
Reikės:
8-10 tortilijų
400 g kiaulienos nugarinės
 aliejaus kepimui
 1 paprikos
 1-2 česnako skiltelių
1 skardinės konservuotų tamsių pupelių aitriųjų paprikų padaže
 kelių žiupsnių aitriųjų paprikų prieskonių mišinio
 druskos
pipirų
 lydyto čederio sūrio
grietinės
1.      Mėsą, paprikas supjaustykite kubeliais.
2.      Apkepinkite mėsą, sudėkite papriką ir smulkintą česnaką. Įberkite druskos, pipirų, galima įdėti saldžios paprikos miltelių, aitriosios paprikos.
3.      Baigiant kepti sudėti konservuotas pupeles.
4.      Tortiliją apšlakstykite vandeniu ir pašildykite keptuvėje, į vidurį dėti sūrio riekelę ir kelis šaukštus padažo ir susukti.
5.      Dėti į 200°C orkaitę keliom minutėm apskrusti.
6.      Patiekite su grietine, galima salotomis.


Skanaus!

Šaltinis: Beatos virtuvė

2016 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Makaronai su plėšyta kiauliena

 Kaip paruošti plėšytą kiaulieną rasite - čia.
Reikės:
Plėšytos kiaulienos
Makaronų (naudojau tagliatelle)
Geros saujos špinatų
1 paprikos
1 svogūno
apie 300 ml pomidorų pastos ar trintų pomidorų (aš naudojau naminį pomidorų padažą)
Druskos, pipirų, baziliko lapelių ar džiovinto baziliko
Smulintą kubeliais svogūną ir papriką pakepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus, tuomet sudėkite plėšytą kiaulieną, supilkite padažą, suberkite prieskonius ir patroškinkite. Išvirtus makaronus sudėkite į mėsos padažą ir maišant kelias minutes pakaitinkite. Pačioje pabaigoje sudėkite špinatus ir taip pat išmaišykite.

Skanaus!

2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

Mėsainiai su BBQ ilgai kepta kiauliena

Mėsainiams naudojau bandeles kepiau pagal šį receptą, tik šį kart vandenį pakeičiau peinu, ir taip ir taip gaunasi labai skanios, purios ir minkštos, įdėjus sandariai į maišelį tokios pat išlieka ir kitą dieną :) O mėsytė gaunasi tobula, galima ją ir vieną su salotomis valgyti, rekomenduoju išbandyti, nors ir atrodo ilgas procesas, bet verta pasistengti.. :))
Ingredientai
Mėsai
Apie 1.5 - 2 kg kiaulienos mentės be kaulo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai maltos rūkytos paprikos
Kelios skiltelės česnakų
Druskos, pipirų pagal skonį
Kopūstų ir morkų salotoms
1/2 vidutinio kopūsto, pjaustyto
2 morkos, tarkuotos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštas balto vyno acto (naudojau obuolių actą)
5 šaukštai majonezo
1 šaukštas (arba pagal skonį) krienų (nedėjau)
Saujelė smulkintų svogūnų laiškų (nebūtinai)
Marinuotų agurkų
BBQ padažo
Mėsainių bandelių

1.      Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.
2.      Prieskonius, česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Mėsą ištrinkite prieskonių mišiniu (geriausia iš vakaro).
3.      Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaulieną, kad gražiai apskrustų. Išimkite iš keptuvės.
4.      Mėsą dėkite į skardą su grotelėmis (guldykite ant grotelių). Į skardą įpilkite puodelį vandens. Visą skardą apvyniokite folija ir dėkite mėsą kepti.
5.      Kepkite apie 3-3,5 valandos arba kol mėsa lengvai kris plonais ruoželiais.
6.      Kai mėsa iškeps, šakute mėsą 'susmulkinkite'.
7.      Pasiruoškite salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir sumaišykite. Padažui visus produktus sumaišykite, paragaukite ar nieko netrūksta.Padažą įmaišykite į daržoves.
8.      Susmulkintą mėsą sumaišykite su BBQ padažu, agurkus supjaustykite griežinėliais.
9.      Mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite karštoje grilinėje keptuvėje.
10.  Formuokite mėsainius. Ant bandelės dėkite paruoštos BBQ mėsos, tuomet salotų, agurkėlių ir uždenkite kita bandele.

   Šaltinis: Baking Secrets 

2016 m. kovo 11 d., penktadienis

Juodos duonos tortas

Super torčiukas, kremas gaivus, o biskvitas toks meduolinis, bet kad iš duonos nė nepasakysi :)
20 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitui:
375 g ruginės duonos (naudojau “Agotos”), iš jų 200 g biskvitui ir likusieji papuošimui
100 g skrudintų lazdyno riešutų
5 kiaušiniai
250 g cukraus
50 g lydyto sviesto
1 a.š. meduolių prieskonių
Kremui:
250 g natūralaus jogurto
250 g grietinės
1 apelsino žievelės (vietoj apelsino naudojau citrinos)
0,5 citrinos sulčių
100 g cukraus pudros
1 v.š. želatinos (išbrinkintos 50 ml šalto vandens)
Karamelizuotiems duonos trupiniams reikės:
175 g duonos trupinių
30 g sviesto
3 šaukštai farino cukraus
Biskvitas:
Duoną smulkintuvo pagalba sumalkite iki trupinių. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų. Supilkite išlydytą sviestą, išmaišykite. Į duonos trupinius įdėkite meduolių prieskonių. Riešutus susmulkinkite ir suberkite į trupinius. Duonos trupinius suberkite į kiaušinių masę. Tešlą padalinkite pusę, į 21 cm skersmens kepimo forma sir kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kremas:
Grietinę sumaišykite su jogurtu. Įtarkuokite apelsino žievelę, įspauskite citrinos sultis ir sudėkite cukraus pudrą ir išmaišykite. Želatiną išbrinkinkite 50 ml šalto vandens ir po to ją ištirpinkite ir supilkite į kremą. Kremui leiskite pastovėti kambario temperatūroje, kad sutvirtėtų, tuomet jau galite pertepti biskvitus.
Karamelizuoti duonos trupiniai:
Į ištirpusį sviestą berkite trupinius, cukrų ir leiskite jiems truputį paskrusti, kol cukrus ištirps, keletai minučių. Tuomet dėkite juos į skardą, paskirstykite plonu sluoksniu. Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, kol išdžius, apie 10 minučių.
Torto surinkimas:

Biskvitus perpjaukite išilgai, ir kiekvieną sutepkite kremu, viršų apibarstykite karamelizuotais trupiniais.

Šaltinis: Beatos virtuvė

2016 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Glazūruoti šonkauliukai

Reikia:
1 kg. kiaulienos šonkauliukų
4 skiltelių česnako
1/2 citrinos
1/2 apelsino
1 v. šaukštas šviežio tarkuoto imbiero (nedėjau, nes nemėgstu jo)
2 v. šaukštų sojos padažo
2 v. šaukštų medaus (galima keisti auksaspalviu sirupu)
2 v. šaukštų aliejaus
1/2 a. šaukštelio chili miltelių arba gabalėlio džiovinto chili pipiriuko
1 v. šaukšto paprikos miltelių
kelių lapelių šviežio rozmarino
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Šonkauliukų juostą nuplaukite, nusausinkite bei supjaustykite gabalėliais (po vieną kauliuką vienam gabalėliui), sudėkite į skardą išklota folija, uždenkite folija bei kepkite apie 30 min.
Kol kepa šonkauliukai pasidarome padažą: Į dubenėlį įtarkuojame citrinos, apelsino žieveles, įspaudžiame sultis, sudedame kartu su minkštimu, tik baltosios dalies nedėkite, nes bus perkartu. Įspauskite česnako skilteles, įtarkuokite imbiero , įberkite džiovintos paprikos, įberkite smulkintus kelis rozmarino lapelius dėl aromato, sudėkite medų, sojos padažą bei aliejų. Išmaišykite tirštą padažą, paragaukite, gal Jums norėsis saldesnio, aštresnio ar sūresnio.

Po 30 min. išimkite šonkauliukus iš orkaitės, atidenkite, aptepkite šonkauliukus paruoštu padažu ir vėl dėkite kepti į orkaitę. Kepkite dar apie 30 min. Karts nuo karto vartydami ir aptepdami nutekėjusiu padažu.

Šaltinis: Neringos blogas

2016 m. kovo 9 d., trečiadienis

Karamelinis tortas su vyšniomis ir puošimo idėja

Tortas gamintas pagal šį receptą, tik viduriniame sluoksnyje dėta vyšnių (naudojau šaldytas, 400 g pakuotę). Tortas dengtas cukrine mase, viršuje išspaustos  rožytės iš Dr. Oetker kremo. :)
Kadangi specialios formelės rombams formuoti neturiu, tai dariau tokiu būdu, kaip šiame video.
Galbūt kam nors pravers idėja ;))

Keptos duonos tortas

Duona, kuri pirma dingsta nuo stalo, o dar ir taip gražiai ir patogiai patiekti galima. :))
Reikės:
1 ar 1,5 duonos kepalo (naudota 700 g)
fermentinio sūrio (~ 400 g)
majonezo
česnako
druskos
Aliejaus kepimui
Duoną supjaustykite pailgomis riekelėmis, kepkite įkaitintame aliejuje, į iškeptas duonos juosteles įspauskite česnako, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Tuomet imkite juostelę, mirkykite į majonezą ir po to į smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį. Ir dėliokite ratu, į aukštį, pusę su sūriu paliekant išorėje. Vidurį galima užpildyti kuo tik mėgstate, aš panaudojau naminius prieskoninius žemės riešutus, tinka ir kiaulių ausytės, ir dešros gabalėliai, ar tos pačios duonos su česnaku į vidurį pridėti galima. :)

Skanaus!

2016 m. kovo 8 d., antradienis

Keptos vištienos salotos

Super salotos, kurias labai pamėgom, puikiai tinka ir šventiniam stalui :))
Reikia:
salotos gūžės (tinka ir iceberg‘as ir pekino kopūstas)
3-4 pomidorų (aš naudojau vyšninius pomidoriukus)
2-3 trumpų agurkų
1 mėlynojo svogūno
1 raudonos paprikos
1 vištienos filė
vištienos prieskonių mišinio (rozmarinas, saldžioji paprika, pipirai, kalendra)
3-4 v. šaukštų majonezo
1-2 v. šaukštų vandens
1 skiltelės česnako
aliejaus kepimui

Vištienos filė supjaustykite juostelėmis pamarinuokite mėgstamuose prieskoniuose su šlakeliu aliejaus. Prieskonių nepagailėkite!

Salotas supjaustykite ir sudėkite į didelę lekštę, ant viršaus sudėkite smulkintus pomidorus, agurkus bei svogūną.

Papriką supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus. Sudėkite ant daržovių.

Toje pačioje keptuvėje pakepinkite vištieną. Sudėkite ant daržovių.


Belieka pagaminti padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, vandenį, aliejų su prieskoniais, kuriame kepė paprika bei vištiena, įspauskite česnako skiltele, išmaišykite ir užpilkite salotas.

Šaltinis: Neringos blogas