Labai skanūs, purūs,
drėgni keksiukai. ;}
Reikės:
100 g baltojo šokolado
100 ml pieno
150 gr cukraus
2 kiaušinių
60 g minkšto sviesto
120 g miltų
1 šaukštelio
kepimo miltelių
Gamyba:
- Baltajį šokoladą sulaužykite
gabalėliais, į puodą supilkite pieną, suberkite pusę cukraus ir sudėkite
šokoladą. Pakaitinkitite iki kol šokoladas su cukrumi ištirps.
- Dubenyje pradėkite plakti minkštą
sviestą. Kai ims balti, suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, masė
turi būti panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir
toliau plakite. Kai šis kiaušinis bus išplaktas, įmuškite kitą ir vėl
plakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo
milteliais ir suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Išmaišykite, tešla
bus tiršta.
- Dabar pamažu pilkite pieno ir
šokolado mišinį ir vėl gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180° . Tešla gaunasi skysta. Supilstykite ją į formeles. Kepkite apie 20 minučių, kol jie pakils ir sutvirtės.
Receptą radau "Beatos kepinių knygoje".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą