Biskvitui:
6 kiaušiniai
130 gr. cukraus
100 gr. miltų
50 gr. krakmolo
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Standartinę orkaitės skardą iškloti kepimo
popieriumi.
Kiaušinių baltymus plakti iki standžių putų,
palaipsniui pilant cukrų. Kai baltymai išsiplaks, pridėti trynius, išmaišyti ir
įberti persijotus miltus su krakmolu, labai atsargiai išmaišyti.
Kepti apie 12-15 min.
Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti vienodom
juostom, man išėjo 5 po 7 cm.
Kremui:
500
gr. maskarpone sūrio
190
gr. sutirštinto kondensuoto pieno
150
gr. sviesto
citrina
vanilinis
cukrus
2
bananai
2
saujelės braškių
Sviestą
išplakti su kond. pienu, palaipsniui sudėti maskarpone, vanilinį cukrų,
įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti pusės citrinos sulčių.
Ant
juostos tepti kremo ir išdėlioti smulkintom braškėm (pjaustyti lygiais,
vienodais, nestorais gabalėliais, kad lengviau susisuktu biskvitai).
Sekančia
juostą ištepus kremu apdėlioti bananais ir apšlakstyti likusios citrinos
puselės sultimis, kad nejuoduotų. Taip sutepti visas biskvito juostas.
Palengva vieną juostą susukti į rolą, ją padėti ant
serviravimo padėklo ir tuomet prie pabaigos prijungti sekančios juostos pradžią ir sukti ratu vis
paspaudžiant.
Susukus
viršų apdėlioti likusiais bananais, taip ištiesinsime torto viršų (jei pas ką gausis nelygus kaip pas mane :)
ir aptepti likusiu kremu šonus ir viršų. Tortą pastatyti 6 val. ar nakčiai į
šaldytuvą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą