Dviems orkaitės skardoms užpildyti reikės:
100 gr. cukraus
pudros
žiupsnelis druskos
keli vanilės lašai
265 gr. Miltų
1.Sviestą ar margariną išsukti su cukraus pudra, druska bei
vanilės ekstraktu iki purios masės.
2. Po truputį
supilam persijotus miltus.
3.Suminkome masę, užpildome švirkštą ir tiesiai į
skardą formuojame sausainius.
4.Kepame 180°C orkaitėje apie 10 min. po to
išimame, įdedame į viduriuką džemo ir vėl kepame apie 5 min. kol gražiai
pagels.
Atvėsiname ant
grotelių.
Skanaus!!!
P.S. Aš naudojau specialų švirkštą, skirtą formuoti sausainiams.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Kaip beje tas švirkštas sausainiams, norėjau pirkt, bet taip ir nenusipirkau
AtsakytiPanaikintiAš laabai patenkinta, kad jį nusipirkau, labai patogu, paprasta su juo formuoti sausainius, be to yra specialūs antgaliai kremams :))
AtsakytiPanaikintiKokios firmos tas svirkstas? Turiu Wilton (http://www.sweetpeaparties.co.nz/other_tools1.cfm?product_id=2449&page_obj_id=1547) toki, bet nei su skysta nei su kieta tesla neiseina padaryti tokiu sausainiu... :( Gal reikia specialaus pagrindo ar dar ko nors? Kur slypi tu graziuju sausainiu paslaptis..?
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintihttp://www.kainos.lt/banquet-konditerinis-svirkstas-vitello-p769219/about
AtsakytiPanaikintias toki naudoju, pirkau urmo bazeje, kaune, parduotuveje bohemia.
Turetu tikt tas wilton svirkstas, man niekad neiseina ju graziai isspaust formuojant ant kepimo popieriaus, visada darau tiesiai i sakrda, sausainiukas geriau prilimpa prie pagrindo :)