Man jis tiesiog tirpstantis burnoje tortas ir nė kiek ne per saldus, galėčiau įvardinti, kad tas saldumas šiam tortui "tinka". :)) Antrą kartą šį tortą tikrai kepčiau.. Rekomenduoju kiekvienam mėgstančiam "Napoleonus", saldžius, karamelinius tortus.
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario
temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešlatampa elastingesnė ir
nebelimpa prie dubens.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti
rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių
orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Karameliniam pertepimui reikės:
200 g. kambario temperatūros svieto
1 indelis karamelizuoto
saldinto sutirštinto pieno („Rududu“)
1 citrina
3 šaukštai stiprios
paruoštos kavos
- Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
- Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.
1 indelio kondensuoto pieno
200 g.
kambario temperatūros sviesto
100 g.
juodo šokolado
- Dubenyje išsukti sviestą ir
kondensuotą pieną iki vientisos masės.
- Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.
Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.
P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu".
Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.
Skanaus!!
Naujienas galite sekti ir Facebook puslapyje čia
Kremai: Ji24
Lakštai:Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą