2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Mielinis cinamono juostelių pyragas



Tešlai reikės:

390 g miltų (jei tešla per skysta dar įdėti)

160 g cukraus

2 šaukšteliai sausų mielių

Žiupsnelis druskos

50 g sviesto

100 ml pieno

60 ml vandens

1 a.š. vanilės ekstrakto

2 dideli kiaušiniai

Įdarui reikės:

175 g cukraus

3 a. š. cinamono        

50 g sviesto


  1. Sumaišyti miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame inde.
  2. Mažame prikaistuvėlyje virinti pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta.
  3.     Pilti pieną, vandenį, vanilės ekstraktą ir truputi paplaktus kiaušinius į miltus. Maišyti       mediniu šaukštu, o po to minkyti rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, pilti po vieną šaukštą miltų, kol taps lengviau minkoma.
  4. Minkyti apie 3 minutes. Po to dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti švariu rankšluosčiu ir laikyti šiltai, kol padvigubės ( apie 1 h).
  5. Kai tešla pakyla, ją truputi paminkyti ant miltuoto paviršiaus ir palikti 5 minutes pailsėti.
  6. Tuo metu ištirpinti sviestą. Mažame indelyje sumaišyti cinamoną ir cukrų.
  7.  Po to plonai iškočioti tešlą į taisyklingą stačiakampį.
  8.  Ištepti lydytu sviestu ir pabarstyti cinamono cukrumi.
  9. Tešlą supjaustyti į 6 lygias juostas, jas sudėti viena ant kitos ir padalinti į 6 lygias dalis. Kaip tai padaryti aiškiai parodyta: čia
  10. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu, dėti tešlos juosteles ir palikti pakilti (apie 40 min). Kepti 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol paviršius paruduos. Išimti iš orkaitės ir leisti truputį atvėsti.
Recepto šaltinis: Citrinos žievelė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą