26 cm kepimo formai
reikės:
Tešlai:
50 g sviesto
7 kiaušinių
150 g cukraus pudros
150 g miltų
150 g miltų
20 g krakmolo
3 šaukštų
kakavos miltelių
Pertepimui:
750 g šaldytų vyšnių
2 šaukštų cukraus
1 l grietinėlės
100 g cukraus pudros
12 g želatinos
Citrinos sulčių
40 ml vyšnių
likerio
Vyšnių sulčių (likusių nuo šaldytų vyšnių)
- Orkaitę įkaitinkite iki 180° C.
Pasiruoškite kepimo formą. Ištirpinkite sviestą.
- Trynius sumaišykite su cukraus pudra,
dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir išplakite iki putų. Baltymus
su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų.
- Išplaktus kiaušinių baltymus sudėkite
į trynius. Sumaišykite miltus su krakmolu ir kakavos milteliais ir
išsijokite ant kiaušinių mišinio.
- Į masę supilkite ištirpintą sviestą
ir viską gerai išmaišykite.
- Tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite apie 30 min, iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
- Vyšnias sumaišykite su dviem
šaukštais cukraus ir šiek tiek pavirkite. Vyšnių sultis pasilikite
biskvitų sulaistymui.
- Grietinėle su cukraus pudra ir
citrinos sultimis išplakite iki standžių putų.
- Želatiną išmirkykite vandenyje, po to
ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies. Į ištirpintą želatiną įdėkite 3
šaukštus grietinėlės ir
išmaišykite.
- Želatinos ir grietinėlės mišinį
supilkite į likusią grietinėlę ir viską išmaišykite. Masę palikite šaltai,
kol ji truputį pastings.
- Biskvitą padalinkite į tris dalis.
Torto pagrindą apšlakstykite vyšnių likerio ir vyšnių sulčių mišiniu.
- Ant pagrindo dėkite vyšnias ir uždėkite dalį grietinėlės. Ir taip kol padengsite visus biskvito pagrindus.
Recepto šaltinis: Knyga „Kepimo džiaugsmai“
Megstu visus tortus su vysniomis.. :)
AtsakytiPanaikintiSu Naujaisiais!
Ačiū, Jus taip pat su Naujaisiais metais! :))
AtsakytiPanaikintiMmmm kaip skaniai atrodo!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū!:)
Panaikinti