2013 m. sausio 1 d., antradienis

Švarcvaldo vyšnių tortas




































26 cm kepimo formai reikės:

Tešlai:

50 g sviesto

7 kiaušinių

150 g cukraus pudros

150 g miltų

20 g krakmolo

3 šaukštų kakavos miltelių

Pertepimui:

750 g šaldytų vyšnių

2 šaukštų cukraus

1 l grietinėlės

100 g cukraus pudros

12 g želatinos

Citrinos sulčių

 Biskvitų apšlakstymui:

40 ml vyšnių likerio

Vyšnių sulčių (likusių nuo šaldytų vyšnių)


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Pasiruoškite kepimo formą. Ištirpinkite sviestą.
  2. Trynius sumaišykite su cukraus pudra, dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir išplakite iki putų. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų.
  3. Išplaktus kiaušinių baltymus sudėkite į trynius. Sumaišykite miltus su krakmolu ir kakavos milteliais ir išsijokite ant kiaušinių mišinio.
  4. Į masę supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 30 min, iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
  6. Vyšnias sumaišykite su dviem šaukštais cukraus ir šiek tiek pavirkite. Vyšnių sultis pasilikite biskvitų sulaistymui.
  7. Grietinėle su cukraus pudra ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų.
  8. Želatiną išmirkykite vandenyje, po to ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies. Į ištirpintą želatiną įdėkite 3 šaukštus grietinėlės ir išmaišykite.
  9. Želatinos ir grietinėlės mišinį supilkite į likusią grietinėlę ir viską išmaišykite. Masę palikite šaltai, kol ji truputį pastings.
  10. Biskvitą padalinkite į tris dalis. Torto pagrindą apšlakstykite vyšnių likerio ir vyšnių sulčių mišiniu.
  11. Ant pagrindo dėkite vyšnias ir uždėkite dalį grietinėlės. Ir taip kol padengsite visus biskvito pagrindus.
Skanaus ;))

Recepto šaltinis: Knyga „Kepimo džiaugsmai“

4 komentarai: