2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Biskvitiniai pyragaičiai



Reikės:
5 kiaušinių
125 g cukraus
125 g miltų
žiupsnelis druskos
šlakelis citrinos sulčių
šaukštelis kepimo miltelių
truputis nutarkuotų citrinos žievelių
indelis mėgstamos uogienės (aš sunaudojau 0,5 l)

1. Iki 200 °C įkaitinkite orkaitę.
2. Citrinų sultimis pagardintus baltymus šiek tiek paplakite. paskui suberkite pusę cukraus keikio ir išplakite iki standžių putų.
2. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis plakite apie 8 minutes, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės.
3. Šiek tiek baltymų masės labai atsargiai sumaišykite su tryniais, po šaukštą suberkite persijotus miltus, įmaišykite likusius baltymus.
4. Tešlą labai atsargiai krėskite į sviestu pateptą kepimo formą, taip pat atsargiai, neteliūskuodama į šonus, statykite į iki 180 °C temperatūros sumažintą orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, nevarstydama durelių.
5. Palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.
6. Biskvitą perpjaukite per pusę, aptepkite uogiene ir supjaustykite vidutinio dydžio pyragaičiais.

Recepto šaltinis: žurnalas "Ji".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą