Keksiukams reikės:
300 g
juodojo šokolado (turinčio ne mažiau 65-70 proc. kakavos)
3
kiaušinių
250 g
rudojo cukraus (naudojau cukrų „Farinas“)
80 g
miltų
1 a. š.
kepimo miltelių
0.5 a.
š. sodos
25 g
kakavos
50 g
maltų migdolų
200 g
žalio burokėlio
100 ml
pasukų
30 ml
saulėgrąžų aliejaus
- Šokoladą sulaužykite plytelėmis ir
ištirpinkite dubenėlyje virš verdančio vandens.
- Žalią burokėlį nuplaukite, nulupkite
ir smulkiai sutarkuokite. Galutinis rezultatas turėtų būti vientisa košė
(tinka tarka bulvėms
tarkuoti).
- Atskirame dubenėlyje kiaušinius
išplakite su cukrumi iki balkšvų putų.
- Į kiaušinių masę supilkite pasukas,
saulėgrąžų aliejų, burokėlius ir ištirpintą šokoladą ir viską gerai
išmaišykite.
- Migdolus smulkiai sumalkite.
- Į pagrindinę kiaušinių-burokėlių-šokolado
masę įsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą ir maltus migdolus. Viską
gerai išmaišykite.
- Visą masę padalinkite į 16 keksiukų
formelių, orkaitę įkaitinkite iki 160°C ir kepkite apie 35 minutes.
225 žemės riešutų sviesto
(naudojau naminį)
100 g sviesto
100 g cukraus
pudros
1. Sviestą išsukite su žemės riešutų sviestu ir
cukraus pudra.
2. Dekoruokite konditeriniu švirkštu arba
aptepkite ir išlyginkite mentele ar peiliu.
Už keksiukų receptą dėkoju: Voras tinkle
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą