Tešlai reikės:
200 g miltų (ar maziau)
180 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
50 g cukraus
žiupsnelio kepimo miltelių
žiupsnelio vanilinio cukraus
tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelio druskos
Morengams:
2 kiaušinių baltymai
200g cukraus pudros
kelių lašelių citrinos sučių
Surinkimui:
mėgstamo džemo (aš naudojau slyvučių uogienę), recepe buvo nurodytas abrikosų džemas
200 g miltų (ar maziau)
180 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
50 g cukraus
žiupsnelio kepimo miltelių
žiupsnelio vanilinio cukraus
tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelio druskos
Morengams:
2 kiaušinių baltymai
200g cukraus pudros
kelių lašelių citrinos sučių
Surinkimui:
mėgstamo džemo (aš naudojau slyvučių uogienę), recepe buvo nurodytas abrikosų džemas
- Sviestą išsukite su kiaušinių tryniais ir cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Įtarkuokite citrinos žievelę. Tešlą padėkite į šaldytyvą 1.30-2 h.
- Tešlą plonai iškočiokite (ąpie 3 mm storio). Ir su apskrita ar gėlytės formyte išspauskite sausainius.
- Kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra ir keliais lašeliais citrinos sulčių. Su konditeriniu švirkštu išspauskite po truputį morengų masės.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C ir kepkite apie 10-15 min.
- Kai atvės sausainukus sulipdykite po
du.
P.S. Esu bandžiusi kepti ir pagal kitą receptą, kur juos reikia kepti žemoje temperatūroje apie valandą, bet pagal šį sausainiukai gaunasi žymiai minkštesni. Trapūs, minštučiai, su morengo sluoksniu.:))
Skanaus!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą