Traški išorė ir minkštas vidus. Puikus.:))
Įmaišui:
50
gr. miltų
30 ml. vandens
1/3 arb. šaukštelio sausų mielių
Šiltame
vandenyje ištirpinti mieles, suberti miltus, užminkyti tešlą ir pastatyti
šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Tešlai:
250 gr. miltų
125 ml. vandens
3 gr. sausų mielių
šaukštelis druskos
šaukštelis cukraus
1. Mieles su
cukrumi ištirpinti šiltame vandenyje ir leisti pastovėti apie 10 min.
2. Maišant su
miltais dėti po gabalėlį įmaišo. Užminkyti tešlą ir pastatyti šiltai 20-čiai
minučių.
3. Ant miltais
pabarstyto stalo iškočioti kvadratą, ištepti aliejumi, vos, kad blizgėtų.
Sulankstyti kaip voką, vėl iškočioti ir sutepti aliejumi. Taip reikėtų
pakartoti apie 3 kartus.
4. Iškočioti kvadratą sutepti aliejumi ir susukti į
volelį. Pastatyti šiltai pusvalandžiui,
kad pakiltų.
5. Viršų aptepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo
sėklomis. Kepti 180 C.
30 min.
Skanaus :)
Recepto šaltinis:Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą