2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Sluoksniuotas batonas


Traški išorė ir minkštas vidus. Puikus.:))

Įmaišui:
50 gr. miltų
 30 ml. vandens
 1/3 arb. šaukštelio sausų mielių
 Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti miltus, užminkyti tešlą ir pastatyti šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Tešlai:
 250 gr. miltų
 125 ml. vandens
 3 gr. sausų mielių
 šaukštelis druskos
 šaukštelis cukraus

1.  Mieles su cukrumi ištirpinti šiltame vandenyje ir leisti pastovėti apie 10 min.
2.  Maišant su miltais dėti po gabalėlį įmaišo. Užminkyti tešlą ir pastatyti šiltai 20-čiai minučių.
3. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti kvadratą, ištepti aliejumi, vos, kad blizgėtų. Sulankstyti kaip voką, vėl iškočioti ir sutepti aliejumi. Taip reikėtų pakartoti apie 3 kartus.
4. Iškočioti kvadratą sutepti aliejumi ir susukti į volelį.  Pastatyti šiltai pusvalandžiui, kad pakiltų.
5. Viršų aptepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 C. 30 min.

Skanaus :)

Recepto šaltinis:Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą