2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Pyragas "Zebriukas"




Reikės:
200 g sviesto;
4 kiaušinių;
200 g bulvių krakmolo;
1 stiklinės cukraus;
2 v. š. su kaupu miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
3 a. š. kakavos;
šaukštelio vanilinio cukraus.


1. Minkštą sviestą triname su cukrumi iki purumo.
2. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
3. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
4. Šaukštu lėtais judesiais įmaišome į skystąją tešlą.
5. Tešlą dalijame į dvi lygias dalis. Į vieną jų įmaišome kakavos miltelius, o į kitą tiek pat miltų (tris šaukštelius). Tai reikalinga tam, kad abi tešlos dalys būtų vienodo klampumo, antraip sunkesnioji dalis nusės į dugną ir sugadins dryžuotumą.
6. Dabar didžiausias "žaidimas". Į riebalais pateptą kepimo formą, geriau apvalią, dedame šaukštą baltos tešlos ir šiek tiek palaukiame. Toliau - šaukštą rudos tešlos ir vėl palaukiame. Vėl baltos, po to vėl rudos ir taip, kol sudėsime visą tešlą. Tešlą reiktų stengtis dėti į patį viduriuką, formos nejudinti ir nekratyti. Tešla pati pasiskirstys, kaip beatrodytų klampi. Ir nieko baisaus, jei sluoksneliai iš viršaus uždengs vienas kitą. Žodžiu dėliojam, truputį palaukiam ir vėl dėliojam...
7. Formą su tešla pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę ir kepame 30 - 40 minučių arba kol įbestas medinis pagaliukas iš vidurio išlenda sausas.

Skanaus!:)))

Recepto šaltinis: Tarp vėjo gūsių

2 komentarai: