2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

Česnakinė pynė

Reikės:
350 ml. vandens
 25 gr. šviežių mielių
 500-600 gr. miltų
 1 šaukštas cukraus
 1 šaukštelis druskos

Įdarui:
75 gr. sviesto
 3-4 skiltelės česnako
 šviežių ar džiovintų prieskoninių žolelių

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišyti ir palikti 15 min.
 Po truputį sijoti miltus ir minkyti tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatyti valandai šiltai pailsėti :)
Įdarui sukapoti smulkiai žoleles, česnaką ir išsukti su sviestu.
 Iškočioti iš tešlos ploną lakštą, ištepti jį sviestu ir suformuoti vainikėlį štai taip :



Palikti pakilti maždaug 15-ai minučių.
 Kepti 180 C. įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
 Skanaus :)

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Cinamoniniai sausainiai


 Reikės:
100g minkšto sviesto
100g cukraus
1 kiaušinio
1v.š. skysto medaus
0,5a.š. kepimo miltelių
250 g miltų
3a.š. malto cinamono
2v.š. cukraus apibarstymui

1. Visus produktus atšildyti iki kambario temperatūros.
2. Sviestą iki purumo išsukti su cukrumi ir šaukštu medaus.
3. Įplakti kiaušinį bei 2 šaukštelius malto cinamono.
4. Įberti miltų ir kepimo miltelių.
5. Suminkyti vientisą, minkštą tešlą, kuri vos vos dar liptų prie rankų. Suvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti į šaldytuvą kelioms valandoms.
6. Ištraukti tešlą iš šaldytuvo ir ant miltuoto stalviršio iškočioti kelių milimetrų plonumo lakštą.
7. Išspausti norimos formos sausainėlius ir perkelti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
8. Apibarstyti cukraus ir likusio cinamono mišiniu.
9. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 12 minučių, kol ims ruduoti. Atvėsinti ant grotelių.

Recepto šaltinis: G-blogas


2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

Mėsainiai

Aš kaip mėsainių mėgėja galiu pasakyti, jog galvojau, kad naminiai nebus tokie gardūs, tačiau nė kiek nenusivyliau rezultatu, gavosi labai sultingi skanūs mėsainiai. :)))

Reikės:
Bandelių (naudojau Mantingos)
Kiaulienos faršo
Pomidorų
Marinuotų agurkų
Garstyčių
Čedario sūrio
Salotų lapų

1. Kepkite mėsytę karštoje keptuvėje kol apskrus. Baigiant kepti, ant mėsytės uždėkite garstyčių ir dėkite čedario sūrio riekelę. Uždenkite keptuvės dangtį, kad sūris išsilydytų.
2. Pasiruoškite padažą: sumaišykite majonezą, pomidorų padažą ir vyno actą. 
3. Kol kepa mėsytė, supjaustykite svogūnus žiedais ir juos apkepkite kol suminkštės. Pagardinkite juos druska.
4. Bandeles perpjaukite per pusę ir kiekvieną iš jų apskrudinkite keptuvėje (skrudinti tik perpjautąją bandelės pusę).
5. Sluoksniuokite hamburgerį: apskrudintos bandelės apatinę dalį aptepkite paruoštu padažu, dėkite keletą marinuoto agurkėlio griežinėlių, salotos lapą,  pomidoro griežinėlių ir vėl užpilkite paruošto padažo. Ant pomidoro griežinėlių dėkite karštą mėsytę su išlydytu čedario sūriu, užberkite apkeptų svogūnų.


P.S. Aš bandelių keptuvėje nešildžiau, jau padarytus mėsainius sudėjau į orkaitę ir kelias minutes pašildžiau.

Recepto šaltinis: Lady V Jewels 

2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Keksas

Paprastas, tačiau labai skanus keksas, nė kiek ne sausas.:)) Kepu jį nuo vaikystės iš savo receptų užrašų, tad ir šaltinio nenurodysiu, nes tikrai nepamenu.:))
Reikės:
4 kiaušinių
1 stiklinės grietinės
100 g sviesto
1,5 stiklinės cukraus
3-4 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių

1.      Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite grietinę.
2.      Sviestą ištirpinkite ir supilkite į kiaušinių masę.
3.      Miltus su kepimo milteliais įmaišykite į skystą masę.
4. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti apie 40 minučių.

Skanaus.:)))

2013 m. birželio 5 d., trečiadienis

Bandelės su aguonomis ir cinamonu

Tešlai:
500 ml. pieno
25 gr. šviežių mielių
150 ml. cukraus
800 - 1000 ml. miltų
150 gr. margarino
1 a. š. druskos

Įdarui:
3 v. š. minkšto sviesto
Aguonų arba cinamono
Cukraus

Aptepimui:
1 kiaušinis

1.      Ištirpinti mieles šiltame piene.
2.       Suberti cukrų, druską.
3.      Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą.
4.      Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.
5.      Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, ir apibarstyti aguonomis, cinamonu, bei cukrumi.
6.      Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
7.      Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
8.      Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

2013 m. birželio 2 d., sekmadienis

Tortas "Tiramisu"


Biskvitui:
 5 kiaušiniai
 200 gr. cukraus
 100 gr. miltų
 80 gr. krakmolo
 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

 1.       Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltų putų, atskirame dubenyje persijoti kelis kart sausus produktus ir įmaišyti juos į kiaušinių masę, lengvai permaišyti ir supylus į kepimo formą kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
2.      Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti. Man kaip visada kepant pradėjo kilti kalnelis, tai aš jau iškepus, ant karšto biskvito uždėjau lėkštelę ir kalnelis susėdo, skoniui tai nepakenkė, o išvaizdai padėjo :)Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.

Kavos sirupui reikės:
 400 ml. karšto vandens           
 4 šaukšteliai tirpios kavos
 4 šaukšteliai cukraus

 3.      Viską ištirpinti karštame vandenyje.

Kremui reikės:
 450 ml. grietinėlės (naudojau žemaitijos pieno)
 350 gr. maskarpone sūrio
 100 ml. cukraus pudros

 4.      Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudrą, vėliau įmaišome maskarponę sūrį.
5.      Imame vieną puselę, ją gausiai sulaistome ir tepame pusę kremo.
Uždengiame likusią gausiai sulaistytą puselę ir visą gautą torčiuką aptepame likusiu kremu.
6. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Torto pjūvis:))
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas