Tešlai:
500
ml. pieno
25
gr. šviežių mielių
150
ml. cukraus
800
- 1000 ml. miltų
150
gr. margarino
1
a. š. druskos
Įdarui:
3
v. š. minkšto sviesto
Aguonų
arba cinamono
Cukraus
Aptepimui:
1
kiaušinis
1. Ištirpinti
mieles šiltame piene.
2. Suberti cukrų, druską.
3. Persijoti
į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą
sviestą.
4. Užminkyti
tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min.,
kol pakils dvigubai.
5. Padalinti
tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm
storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, ir apibarstyti aguonomis, cinamonu,
bei cukrumi.
6. Suvynioti
tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
7. Iškloti
skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
8. Kepti
iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Super :) Labai skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Gabriele!:))
Panaikinti