Biskvitui reikės (20 cm skersmens kepimo formai):
Stiklinė 250 ml.
3 kiaušiniai
pusė stiklinės cukraus
1 v.š. vandens
1 a.š. kepimo miltelių
185 ml miltų
Išplakti standžiai baltymus, po truputį
supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po
kiekvieno vis paplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti
į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską
permaišyti.
Orkaitę įkaitinti 180 C.
Į
26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei
sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą.
Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu
neatidarinėti. Iškepusį biskvitą palikti kelias min. išjungtoj orkaitėj.
Šiam
tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm.,
nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Tačiau aš biskvitą kepiau 20 cm formoje ir tortą formavau 26 cm formoje.:)
Kremui reikės:
400
gr. baltojo šokolado
450
gr. plakamosios grietinėlės
9
gr. Želatinos
apie
500 gr. braškių
Želatiną
užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant
vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją
išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite
per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki
kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus
atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.
Torto
surinkimas. Formą nuimamais kraštai vieną biskvitą ant dugno.Tarp biskvito ir sienelės
turi būti apie 1 cm. tarpas.Braškes
gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į
sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie
sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis.
Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo.
Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame
likusį kremą.
Tortą
stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!
Recepto šaltinis: Aj-receptai ir Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą