425
g kvadratinių sausainių (pavyzdžiui, „Selga“)
Ledams:
500
ml riebios plakamosios grietinėlės
1 skardinė (397 g) saldaus kondensuoto pieno
1 arb. š. vanilinio cukraus
200 g šaldytų ar šviežių vyšnių
Pasiruoškite
20×30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite
kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.
Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite
kondensuotą pieną, suberkite vanilinį cukrų ir lengvais judesiais išmaišykite
iki vientisos masės. Nepermaišykite.
Supilkite
paruoštą grietinėlės ir kondensuoto pieno ledų sluoksnį ant sausainių pagrindo. Ant viršaus paskirstykite vyšnias. Peiliu,
šakute ar kitu įrankiu lengvai įmaišykite vyšnias į
grietinėlės sluoksnį, taip sukurdami „marmurinį“ efektą.
Ant
viršaus išdėliokite likusius kvadratinius sausainius.
Indą
su ledais dėkite į šaldymo kamerą. Palaikykite 8-12 valandų. Tuomet išimkite ir
greitai supjaustykite kvadratėliais (lengviausia tai padaryti pagal sausainio
kraštines). Patiekite ledų „sumuštinius“ nedelsdami. Skanaus!
Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė
Įdomiai .. liuks idėja :)
AtsakytiPanaikinti