2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Obuolių ir cukinijų pagardas (chutney)

Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.

Reikės:
1 kg kubeliais pjaustytos cukinijos
1 kg kubeliais pjaustytų neluptų obuolių.
300 ml obuolių acto
1 šaukšto garstyčių miltelių
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
2 šaukštelių ciberžolės
1 šaukšto druskos
600 g uogienių cukraus

1.      Cukiniją ir obuolius supjaustykite kubeliais.
2.      Įpilti 300 ml obuolių acto ir palikti obuolius su cukinijomis šusti.
3.      Įdėti vieną šaukštą garstyčių, šaukštelį saldžiosios paprikos miltelių ir šaukštelį ciberžolės, bei šaukštą druskos.
4.      Suberti 600 g cukraus.
5.      Viską pavirti dar apie 10 min.
6.      Cukinijas pasmulkinti su trintuve.

7.      Pagardą supilstyti į sterilizuotus, švariai išplautus stiklainius.

Recepto šaltinis: Beatos virtuvė

Gamybos video: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą