Tai
pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar
tiesiog tepti ant skrebučio.
Reikės:
1 kg kubeliais
pjaustytos cukinijos
1 kg kubeliais
pjaustytų neluptų obuolių.
300 ml obuolių acto
1 šaukšto garstyčių
miltelių
1 šaukštelio
saldžiosios paprikos miltelių
2 šaukštelių ciberžolės
1 šaukšto druskos
600 g uogienių cukraus
1.
Cukiniją
ir obuolius supjaustykite kubeliais.
2.
Įpilti 300 ml obuolių
acto ir palikti obuolius su cukinijomis šusti.
3.
Įdėti vieną šaukštą
garstyčių, šaukštelį saldžiosios paprikos miltelių ir šaukštelį ciberžolės, bei
šaukštą druskos.
4.
Suberti 600 g cukraus.
5.
Viską
pavirti dar apie 10 min.
6.
Cukinijas
pasmulkinti su trintuve.
7.
Pagardą
supilstyti į sterilizuotus, švariai išplautus stiklainius.
Recepto
šaltinis: Beatos virtuvė
Gamybos video: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą