Nei viena vasara neapseina be šios sriubos...:))
Reikės:
1kg pomidorų
Alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto
Druskos
1 šaukštelis cukraus
Juodųjų pipirų
2 česnakai
1 svogūnas
1 cukinija (arba kelios riekelės,
jei cukinija didelė)
Bazilikų (švieži arba džiovinti)
Daržovių arba vištienos sultinio
(gali būti ir iš kubelio)
1. Pomidorus
supjaustyti ketvirčiais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu,
apibarstyti druska, pipirais bei trupučiu cukraus, taip pat sudėti česnako
skilteles ir pašauti į iki 200° įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
2. Pomidorus
ir česnakus pertrinti per sietelį į puodą, kuriame virsite sriubą.
3. Cukiniją
nulupti ir supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą.
4. Svogūną
ir česnaką pakepinti ir suberti į puodą.
5. Taip pat
supilkite sultinį (aš pyliau 1 l).
6. Viską
užvirkite, truputį pavirkite (apie 10 min) ir sutrinkite „blenderiu“.
7. Baigiant
virti įdėkite dar truputį druskos, pipirų, cukraus, balzaminio acto pagal
skonį.
8. Aš
patiekiau sriubą su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis,
paskrudintomis orkaitėje ir ištrintomis česnaku. Į sriubą galima įdėti šaukštą
grietinės ar grietinėlės.
Skanaus!
Recepto šaltinis: knyga "Beatos virtuvė"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą