100 g juodojo
šokolado
120 g sviesto
4 kiaušinių
110 g rudojo
cukraus (tinka ir baltas)
110 g tamsaus
rudojo cukraus
170 g miltų
30 g kakavos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Lašelio vanilės ekstrakto
200 ml kefyro
Kremui
reikės:
400 ml grietinės (30 proc. riebumo)
300 g juodojo šokolado
Biskvito gamyba:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Dviejų torto formų dugnus ištieskite
kepimo popieriumi. (Jei neturite dviejų torto kepimo formų, biskvitus teks
kepti per du kartus.)
2. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Šiuos produktus sudėkite į dubenį, jį
statykite ant puodo su vandeniu, užkaiskite puodą.
3. Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite cukrų ir elektriniu plakikliu
gerai išplakite, kad kiaušinių masė padvigubėtų (plakti reikės
mažiausiai 7 min.).
4. Kai kiaušiniai gerai išplakti ir sviestas su šokoladu išsilydė, sviestą
su šokoladu pamaišykite, kad gerai susimaišytų, po truputį pilkite į kiaušinių
plakinį ir toliau plakite elektriniu plakikliu nedideliu greičiu. Baikite
plakti, kai pasidarys vientisa šokoladinė masė.
5. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijokite į dubenį,
suberkite šokoladinę masę ir sumaišykite. Tešla bus gana tiršta.
6. Dabar supilkite kefyrą ir dar keletą kartų pamaišykite. Tešla taps
skystesnė.
7. Tešlą supilkite į dvi kepimo formas, kad būtų beveik po lygiai ir
pašaukite į orkaitę kepti. O kepti reikės apie 30 min. Iškepusius
biskvitus atvėsinkite.
Kremo gamyba:
1. Ištirpinkite šokoladą. Dėkite jį į dubenį, kurį uždėsite ant puodo su
verdančiu vandeniu.
2. Kitame puodelyje pašildykite grietinę, nes jei grietinė bus šalta (iš
šaldytuvo), tai į ją įpiltas šokoladas iškart sustings į gabalėlius ir
nesusimaišys su grietine. Grietinę pašildykite vos vos maišydami, kad ji būtų
šilta ir galėtumėt įkišti pirštą. Jei grietinę perkaitinsite, ji gali
išsisluoksniuoti.
3. Dabar nuėmę grietinę nuo ugnies, į ją po truputį pilkite ištirpusį
šokoladą ir maišykite. Viskas susimaišys - bus tiršta šokoladinė grietinė.
Tegul ji šiek tiek atvėsta, bet kremas neturėtų būti labia karštas, jei
neperkaitinote grietinės. Kremas vėsdamas stings, taigi formuojant tortą, jis
turi būti kambario temperatūros. Jei viską darėte teisingai, tai jį galima
iškart naudoti.
Torto surinkimas:
Biskvitus perpjaukite per
pusę. Biskvitą sulaistykite kava ir tepkite kremo, ir taip kol sutepsite visus
biskvito lakštus. Likusiu kremu aptepkite torto kraštus.
P.S. Aš vieną sluoksnį dar pertepiau vyšnių uogiene.:))
P.S. Aš vieną sluoksnį dar pertepiau vyšnių uogiene.:))
Recepto šaltinis: Beatos virtuvė: Kepinių knyga
Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū!:))
PanaikintiKokio skersmens formoje kepete?
AtsakytiPanaikinti20 cm
Panaikinti