Purus, tirpstantis burnoje.. ;} Nuo šiol - favoritas!!
Reikės:
1 kg. varškės
4 L kiaušinių arba 6 M kiaušinių
100 ml pieno
200 g. manų kruopų
200 g. cukraus
100 g. tirpinto sviesto arba margarino
šiek tiek sviesto formai ištepti
3-4 v. šaukštų džiūvesėlių formai ištepti
1.
Varškę pertrinkite
per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, manų kruopas, supilkite pieną bei
tirpintą, pravėsusį sviestą.
2. Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi.
3. Atsargiai įmaišykite baltymus į varškės masę.
4. Masę palikite pastovėti vienai valandai.
5. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvesėliais ir
supilkite pauoštą masę.
6.
Dėkite kepti į
įkaitintą iki 190°C orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
P.S. Aš dariau iš pusės normos, 24 cm skersmens atsegamoje kepimo formoje.
Šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą