Pagaliau ir aš prisiruošiau daryti šį prancūzišką stebuklą. Pats procesas nėra sudėtingas, tik reikalaujantis laisvos dienos būnant namuose, nes man šaldymas ir kočiojimas užėmė 12 valandų, tada per naktį jau suformuotus kruasanus laikiau šaldytuve per naktį (galima laikyti iki 12 valandų) ir pusryčiams jau ragavome šviežius, traškius ir purius kruasanus, nepalyginsi su kepamais kepyklose, tad tikrai verta jų pasigaminti namuose, ypač vėlyviems sekmadienio pusryčiams.:))
Man labai padėjo šis video: http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants.
Man labai padėjo šis video: http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants.
Reikės:
15 gr. mielių
15 gr. mielių
500 gr. miltų
250 gr. sviesto
1 v.š cukraus
žiupsnelio druskos
200 ml. šilto pieno
1 lengvai suplakto kiaušinio
aptepimui: 1 kiaušinio trynio, 1 v.š pieno
1. Mieles įdėkite į dubenį, suberkite cukrų, supilkite pieną ir
viską išmaišykite, kol mielės ištirps.
2. Miltus sumaišyti su druska, suberti į pieno ir mielių masę,
supilti paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkyti. Suformuoti tešlos
kamuoliuką, kurį įdeti į dubenį ir apdengti su rankšluostuku ir padėti kur nors
šiltai, kol tešla padvigubės.
3. Pasiruoškite sviestą. Ant stalo patiesti maistinės plėvelės ant
jos uždėti sviestą, o ant sviesto vėl užtiesti maistinės plėvelės. Tuomet
sviestą iškočioti, kad jis būtu maždaug 0.5-1cm storio. Iškočiojus sviestą, jį
įdėti į šaldytuvą.
4. Kai tešla padvigubės, ją dar kartą išminkyti, suvynioti į
maistinę plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą.
5.Ištraukus tešlą iš
šaldytuvo ją iškočioti , pabarščius stalo paviršių miltais, kad tešla neliptų
prie stalo. Tešlą iškočioti trigubai didesnę nei iškočiotas sviestas. Tešlą
padalinti mintimis į tris dalis, tuomet į vidurinį tečdalį įdėti sviestą, jį
apdengti tešla.
6. Tešlą pasisukite taip, kad būtų lyg “knyga, kurios galima
atversti lapą”.(pažiūrėję video bus aišku, kaip tai turi atrodyti). Tešlą
iškočiokite maždaug 1cm storio. Ir vėl sulankstykite tokiu pat principu, kaip
kad dėjote sviestą. Gautą masę suvynioti į maistinę plėvelė ir įdėti į šaldytuvą
bent valandai.
7. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo pasidėkite taip kaip knygą,
iškočiokite ir vėl sulankstykite kaip darėte prieš tai. Įvyniokite į maistinę
plėvelę ir dėkite vėl pusvalandžiui į šaldytuvą. Šį etapą pakartokite dar
kartą.
8. Iškočiokite tešlą maždaug 3-4 mm. storio. Supjaustykite norimo
dyžio trikampiais ir suvyniokite nuo plačiosios dalies link trikampio viršūnės.
Aš dariau pusę ragelių, o kitą pusę – pagalvėlių su šokolado įdaru. Kaip čia: http://www.butterbaking.com/2011/08/19/chocolatecroissants/.
9. Kruasanus palikite pakilti bent valandai. Aš palikau šaldytuve
pernakt, galima laikyti iki 12 valandų.
10. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kol gažiai
pagels.
Šaltinis: Gamyklėlė; Saulėta virtuvė ir Viedojug.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą