Išbandžiau ir aš šį skanėstą.
Tik išvaizda ne kokia, kitą kartą dėčiau į kokią atsegamą formą, kad jis neišbėgtų į šonus.
Ir dėčiau vien tik sviestą.
Bet gavosi tikrai skanus pyragas, nors ir nepanašus į tikrąjį šimtalapį.:))
Reikės:
500g miltų (rekomenduojami 405D)
25g šviežių mielių
125ml pieno
1v.š cukraus
2,5 arba 3 mažesnių kiaušinių
500g sviesto gali būti per pus su margarinu.
300g cukraus
1 stiklinės aguonų
pora saujų razinų
Mieles užpilti šaukštu cukraus ir šaukštu drungno pieno.
Kiaušinius paplakti su drungnu pienu ir supilti ant mielių.
Tuomet iš lėto berkite miltus iš minkykite tešlą. Nesuberkite visų
miltų iš karto.
Minkykite tešlą apie pusę valandos (minkant turi jaustis pokštelėjimai
tešloje)
Tešlą padalinkite į 5 vienodas dalis, šiuos gabalėlius apdenkite
maistine plėvele ir leiskite truputį pakilti.
Ištirpinkite sviestą ir jį atvėsinkite.
Paimkite vieną pakilusios tešlos gabaliuką, pasibarstykite miltais
stalą ir truputį pakočiokite, o poto tampykite iki popieriaus plonumo.
Ant kito stalviršio užberkite šiek tiek miltų ir padėkite ištampytą
tešlos lakštą. Jį gausiai aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi. Sviesto
ir cukraus turi užtekti visiems penkiems lakštams.
Vėl pasibarstykite stalviršį miltais ir truputį pakočioję naują
tešlos gabaliuką jį ištampykite ir uždėkite ant pirmojo lakšto. Aptepkite
sviestu, apibarstykite cukrumi.
Taip ištampykite ir aptepkite visus lakštus. Paskutinįjį penktą
lakštą taip pat aptepkite sviestu, cukrumi ir voleliu uždėkite nuplikytas ir
permaltas aguonas, jas galite pagardinti medumi ar cukrumi. Dar ant viso lapo
užberkite razinų.
Nuo krašto standžiai suvyniokite volelį, jį perkelkite į kepimo
formą.
Kepkite iki 180C temp įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Kai tik šimtalapis paruduos, apdenkite jį kepimo popieriumi ir
kepkite toliau. Nenustebkite kai iš šimtalapio bekepant išbėgs sviestas, taip
ir turi būti. Jis kepant karamelizuosis ir susidarys labai skani karamelė.
Iškepusį šimtalapį truputį atvėsinkite ir išimkite iš kepimo
formos.
Kai visiškai atvės apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite. Skaniausias jis 3dieną, bet vargu ar lengva
tiek ilgai išlaukt.
Šaltinis: Gamyklėlė
pirmam kartui- super :)
AtsakytiPanaikintiir aš kartais sau išsikepu...mmm...:)
Ačiū. :)) Visuomet yra kur tobulėt.:))
Panaikinti