Taip išgirtos šios bandelės, dėl tešlos kildintos šaldytuve ir tikrai purios ir skanios labai gaunasi:))
30g šlapių mielių, galite keisti į 7g sausų mielių
1 st. cukraus
0,5 l šilto pieno
1 st. aliejaus (galima
maišyti per pusę su tirpintu sviestu)
1 kiaušinis + 1 kiaušinis bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
apie 1 kg miltų
1. Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol
suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus
kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).
2. Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos,
supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad
tešla suliptų į vientisą masę.
3. Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.
4. Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles.
Įdarus dariau su lašinukais bei su cinamonu.
Lašinukų įdaras: vos pakepinti lašinukai su svogūnais.
Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi
krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.
Cinamono įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu
sviestu ir apiberti cinamonu bei cukrumi.
Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20 min. ir prieš
kepimą aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 200°C temperatūroje apie 15 - 20 min., kol gražiai pagelsta.
Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą