Churros - tai Ispanijoje be galo populiarios plikytos tešlos spurgos..:)) Iš šios tešlos puikiausiai galite išsikepti eklerų (plikytų pyragėlių)..:)) Skonis tikrai nenuvylė, rekomenduoju išbandyti!:))
Reikės:
300 ml vandens
4–5 kiaušinių
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnio druskos
1 šaukštelio cukraus
1 l ar daugiau rapsų aliejaus kepti
Spurgoms gardinti:
4–5 šaukštų cukraus
1 nubraukto šaukšto cinamono
50 g šokolado
50 ml plakamosios grietinėlės
1.
Sviestą
supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilame vandenį, suberiame
druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradedame kaitinti.
2. Į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni.
3. Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberiame miltus ir
maišome, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų.
4. Išjungiame kaitrą, tešlą išimame ir padedame ant didesnės lėkštės,
kad greičiau atvėstų.
5. Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu
plakikliu įplakame kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos
masė.
6. Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu.
7. Į puodą supilame aliejų ir pradedame kaitinti. Aliejus turi būti
karštas, bet jokiu būdu ne smilkstantis. Jei įmestas baltos duonos gabaliukas
pradeda burbuliuoti ir paruduoja jums suskaičiavus iki penkiolikos – aliejus
tinkamas.
8. Į įkaitusį aliejų konditeriniu švirkštu spaudžiame juosteles ar
burbuliukus. Spurgos iškepa greitai, tai suprasite pagal jų spalvą.
9. Iš aliejaus ištrauktas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio,
kad jis sugertų aliejaus perteklių.
10. Spurgas pavoliokite cinamoniniame cukruje ar ragaukite pamirkę
ištirpintame ir su grietinėle sumaišytame šokolade.
Šaltinis: Beatos "Mamų knyga"