2014 m. rugpjūčio 17 d., sekmadienis

Cannelloni su vištiena

Vienintelis dalykas, kurį kitą kart daryčiau kitaip, tai dėčiau kepintą svogūną.
Reikės:
Įdarui
1 pakelio Cannelloni makaronų (250 g)
apie 500 g. maltos vištienos
1 balto svogūno
2 morkas;
2-3 skiltelės česnako
gerą saują šviežių krapų bei petražolių, baziliko
1 kiaušinio
gerą saują tarkuoto sūrio
2-3 šaukštai virinto vandens

Baltajam padažui
30 g sviesto
1 kupinas šaukštas miltų
400 ml pieno
druskos;
saujelės fermentinio sūrio

Raudonajam padažui
mažos skardinės pomidorų savo sultyse (būtinai smulkintų);
2-3 skil česnako;
druskos;
nepilnas šaukštas raudono sauso vyno
1. Svogūną supjaustyti, morkas sutarkuoti ant smulkios tarkos, česnaką pasmulkinti.
2. Į vištienos faršą įdėti svogūną, morkas, česnaką, pasmulkintus krapus bei petražoles. Pagardinti druska bei pipirais. Įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Tada įpilti 2-3 šaukštus vandens (turite stebėti, kiek reikia vandens, kad negautumėte per skystos masės) ir pabaigai įdėti saują tarkuoto sūrio. Dar syki viską gerai išmaišome ir paliekame ramybėje.
3.Pereinam prie raudonojo padažo gamybos.
Pasmulkintą česnaką sumaišome su pomidorais savo sultyse, pagardiname druska ir įpilame nepilną šaukštą sauso raudono vyno. Viską gerai išmaišome.
4. Tuo tarpu, kol darėme raudonąjį padažiuką, mesa spėjo pailsėti ir galime jau ją pripildyti cannelloni makaronus.
5. Tada į karščiui atsparų indą įpilame raudono padažo ir ant jo išdedame įdarytus makaronus.
6. Įkaitiname orkaitę 170 laipsnių
7. Gaminame baltąjį padažą.
Nedideliame puode ištirpiname sviestą. Įdedame šaukštą miltų ir pamaišome. Puodą laikome ant nedidelės ugnies ir susipilame pieną bei grietinėlę. Tada ugnį padidiname ir maišome, kol padažas sutirštės.
Įberiame žiupsnelį druskos ir tarkuotą sūrį. Pamaišome, kad jis ištirptų. Padažas turi būti tirštokas, bet ne sušokti į gumulus. Jį naudojame dar šiltą, nes vėsdamas tirštėja.

8. Ant įdarytų cannelloni supilame baltąjį padažą. Ant viršaus suberiame tarkuotą sūrį ir pašauname į orkaitę. Kepsime maždaug 40-45 min, reikia stebėti.

Adaptuota pagal: Inesos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą