Vienintelis dalykas, kurį kitą kart daryčiau kitaip, tai dėčiau kepintą svogūną.
Reikės:
Įdarui
1 pakelio Cannelloni makaronų (250 g)
apie 500 g. maltos vištienos
1 balto svogūno
2 morkas;
2-3 skiltelės česnako
gerą saują šviežių krapų bei petražolių, baziliko
1 kiaušinio
gerą saują tarkuoto sūrio
2-3 šaukštai virinto vandens
Baltajam padažui
30 g sviesto
1 kupinas šaukštas miltų
400 ml pieno
druskos;
saujelės fermentinio sūrio
Raudonajam padažui
mažos skardinės pomidorų savo sultyse (būtinai smulkintų);
2-3 skil česnako;
druskos;
nepilnas šaukštas raudono sauso vyno
1. Svogūną supjaustyti, morkas sutarkuoti ant smulkios tarkos,
česnaką pasmulkinti.
2. Į vištienos faršą įdėti svogūną, morkas, česnaką, pasmulkintus
krapus bei petražoles. Pagardinti druska bei pipirais. Įmušti kiaušinį ir viską
gerai išmaišyti. Tada įpilti 2-3 šaukštus vandens (turite stebėti, kiek reikia
vandens, kad negautumėte per skystos masės) ir pabaigai įdėti saują tarkuoto
sūrio. Dar syki viską gerai išmaišome ir paliekame ramybėje.
3.Pereinam prie raudonojo padažo gamybos.
Pasmulkintą česnaką sumaišome su pomidorais savo sultyse,
pagardiname druska ir įpilame nepilną šaukštą sauso raudono vyno. Viską gerai
išmaišome.
4. Tuo tarpu, kol darėme raudonąjį padažiuką, mesa spėjo pailsėti
ir galime jau ją pripildyti cannelloni makaronus.
5. Tada į karščiui atsparų indą įpilame raudono padažo ir ant jo
išdedame įdarytus makaronus.
6. Įkaitiname orkaitę 170 laipsnių
7. Gaminame baltąjį padažą.
Nedideliame puode ištirpiname sviestą. Įdedame šaukštą miltų ir
pamaišome. Puodą laikome ant nedidelės ugnies ir susipilame pieną bei
grietinėlę. Tada ugnį padidiname ir maišome, kol padažas sutirštės.
Įberiame žiupsnelį druskos ir tarkuotą sūrį. Pamaišome, kad jis
ištirptų. Padažas turi būti tirštokas, bet ne sušokti į gumulus. Jį naudojame
dar šiltą, nes vėsdamas tirštėja.
8. Ant įdarytų cannelloni supilame baltąjį padažą. Ant viršaus suberiame
tarkuotą sūrį ir pašauname į orkaitę. Kepsime maždaug 40-45 min, reikia
stebėti.
Adaptuota pagal: Inesos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą