2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Raudonųjų serbentų džemas

Labai paprastas drebučių gaminimo būdas, o skonis puikus!
1 kg raudonųjų serbentų
90 ml vandens
1 kg cukraus


Raudonuosius serbentus nuplauname vandeniu. Suberiame į puodą ir įpilame vandens. Užviriname, nuimame nuo ugnies ir trumpam paliekame, kad iš uogų išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Perkošiame per sietelį ir gerai išspaudžiame likusi minkštimą. Įberiame cukraus, išmaišome ir kaitiname ant didelės ugnies. Maišome, jei yra putų, nugraibome. Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie 10 min. Iš karto supilstome į švarius stiklainius, ataušiname, tada užsukame.

Šaltinis: Baltoje lėkštėje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą