Naudojamas tortų pertepimams, ant ledų, varškės ar skrebučio. :))
~0,5 l citrininio kremo:
3
kiaušiniai,
2
didelės citrinos,
120
g sviesto,
200
g cukraus,
žiupsnelis
druskos.
1. Smulkiai nutarkuoti citrinų žieveles,
išspausti sultis. Į vieną dubenį sudėti paplaktus kiaušinius, cukrų, išspaustas
sultis, žievelės, druską ir viską lengvai išplakti.
2. Užkaisti puode vandens, ant jo uždėti
dubenėlį su sviestu ir kaitinti kol ištirps. Tuomet supilti į sviestą išmaišytą
citrinų ir kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti kol masė sutirštės. Virti 12-15 minučių, tačiau masė neturi užvirti ir turi tapti tokio tirštumo kaip grietinės.
3. Nuimti dubenėlį nuo puodo ir masę supilti į
stiklainėlį. Palaukti kol atvės, tuomet kremas sutirštėja.
4. Laikyti šaldytuve.
Šaltinis: Skanios dienos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą