2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Vištiena grill keptuvėje per 10 minučių

Višieną perpjoviau išilgai, apibarsčiau druska, pipirais ir apšlaksčiau alyvuogių aliejumi. Pamarinavau kelias valandas, bet galima kepti ir iš karto. Ir be jokių papildomų riebalų kepiau grill keptuvėje, galima ir paprastoje. :)
Kuskuso kruopas užpyliau verdančiu vandeniu, tiek kad jos būtų apsemtos, santykiu 1:1 ir įdėjau prieskonių persiladas (petražolės, česnakai, druska) mišinio.
Salotas apšlaksčiau citrinos sultimis, įdėjau žiupsnelį cukraus ir druskos.

2015 m. kovo 27 d., penktadienis

Naminis batonas

Net nuotraukos normalios pjūvio nespėjau padaryt, nes pusę buvo suvalgyta dar karšto.. :D Tikrai skanus batonas, kepčiau ir kitą kart. :)
Vienam dideliam batonui reikės:
10 g šviežių mielių (arba 1,5 a.š. sausų)
1-2 a.š. cukraus
200 ml pieno
30 g sviesto
~350 g miltų (man viso kiekio neprireikė, žiurėkit pagal tešlos konsistenciją)
žiupsnelio druskos

trynio su šlakeliu pieno aptepimui
1.      Mieles ištriname su cukrumi, užpilame šiltu vandeniu, paliekame 15 min.
2.      Į dubenį pilame pašildytą pieną (turi būti šiltas, bet ne karštas), išlydytą sviestą, mieles, išsijotus miltus, druską ir gerai išminkome.
3.      Uždengiame rankšluostėliu ir leidžiame pakilti apie 1 valandą.
4.      Po valandos, skardoje ištiestoje kepimo popieriumi suformuojame kepalėlį ir leidžiame pakilti dar apie pusvalandį, aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir peiliu padarome įpjovas.

5.      Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Šaltinis: Visko po trupinėlį 


2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Naminiai „Bounty“ saldainiai

Išeiga: apie 40 saldainių
300 g kokosų drožlių 
270 g kondensuoto pieno
100 g cukraus pudros (dėjau 50 g)
30 g sviesto 
300 g pieniško arba juodojo šokolado
1. Plokščią padėklą ar kitokį indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, kondensuotą pieną, cukraus pudrą ir išlydytą atvėsusį sviestą.
2.Masė turi būti lipni ir drėgna. Drėgnais delnais suformuokite apvalius saldainius, panašiai po 1 a.š. masės.
3. Sudėkite ant padėklo ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite 1 valandą, kol ritinėliai taps pakankamai tvirti.
4.Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkiteį dubenį ir ištirpinkite ant garų vonelės.
5. Iš šaldytuvo išimtus kokosinius rutuliukus įmerkite į šokoladą taip, kad visas pasidengtų šokoladu.
6.Perkelkite atgal ant kepimo popieriaus ir vėl laikykite šaldytuve apie 30 minučių, kol sustings.


Skanaus!

Šaltinis: "Darštuolių virtuvėlė" (grupė Facebook'e)

2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Kalafijorų apkepėlė

Nutarėm, kad valgytume ir kiekvieną dieną, tikrai super! :))
Reikės:
Kalafijoro
Grietinės
Fermentinio sūrio
Vegetos prieskonių
Česnako
Svogūnų laiškų
Kalafijorą išskirsčiau žiedynais ir apviriau apie 10 minučių. Fermentinį sūrį sutarkavau ir sumaišiau su grietine, česnakais, svogūnų laiškais. Šį padažą užpyliau ant kalafijorų sudėtų kepimo formoje ir apibarstytų vegetos prieskoniais ir apkepia orkaitėje apie 40 minučių, kol apskrudo. Patiekiau su bulvėmis ir pomidorais.

Recepto idėja: https://www.facebook.com/123705761022550/photos/a.632473213479133.1073741835.123705761022550/867666183293167/?type=1&theater


2015 m. kovo 10 d., antradienis

Biskvitinis medaus tortas

Kiek esu valgius ir pati darius medaus tortų, jie man didžiulio įspūdžio nepalikdavo. Tie iš lakštų kažkaip gaunasi per sausi, o va šis - tooobulas, dabar jis man vienas skaniausių tortų.. :))) O ir darbo mažiau nei kepti lakštus atskirai. Beje, čia laaabai tinka sluoksnis perteptas uogiene, aš naudojau trintus serbentus. Ir kremas gaunasi purus ir standus, nereikia nei želatinos, svarbiausia naudoti 36% riebumo grietinėlę ir 40% riebumo grietinę (kiek mačiau būna tik "Dvaro").
 Gaunasi apie 2 kg tortas.
26 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitui:
200 g medaus (tinka ir dirbtinis)
180 g cukraus
200 g margarino (naudojau sviestą)
2 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
~400 g miltų
žiupsnio cinamono, gvazdikėlių
Kremui:
400 ml grietinėlės (36% rieb.)
380 g „Dvaro“ grietinės (40%)
~100 g cukraus
žiupsnelis vanilinio cukrus
citrinos žievelė ir sulčių pagal skonį (naudojau pusę didelės citrinos)                   
Sulaistymui:
Vanduo su cukrumi ir citrina
Biskvitas.
1.      Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, cinamoną ir gvazdikėlius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
2.      Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
3.      Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
4.      Suberkite miltus į plakinį iš gerai išmaišykite. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
5.      Aš biskvitus kepiau per du kartus, tešlą dalinant per pusę. Tešlą padaliname į 2 dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180°C įkaitintą orkaitę apie 20 minučių. Iškepus pirmą biskvitą, padedame atvėsti ir tą patį padarome su likusia tešla. Atvėsusius biskvitus perpjauname, turi gautis 4 biskvitai.
Kremas.
Į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.

Torto surinkimas.

Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu. Aš vieną sluoksnį pertepiau trintais juodais serbentais. Tortą geriausia palaikyti porą dienų, kad kremas geriau susigertų į biskvitus. Trupinius pasidariau nupjovus abiejų biskvitų viršų. Šiek tiek padžiovinau orkaitėje ir susmulkinau maisto smulkintuvu.
Recepto idėja: Saulėta virtuvė ir Taip norėjau...