Vienam
dideliam batonui reikės:
10 g šviežių
mielių (arba 1,5 a.š. sausų)
1-2 a.š.
cukraus
200 ml pieno
30 g sviesto
~350 g miltų (man
viso kiekio neprireikė, žiurėkit pagal tešlos konsistenciją)
žiupsnelio
druskos
trynio su
šlakeliu pieno aptepimui
1. Mieles
ištriname su cukrumi, užpilame šiltu vandeniu, paliekame 15 min.
2.
Į dubenį pilame pašildytą pieną (turi
būti šiltas, bet ne karštas), išlydytą sviestą, mieles, išsijotus miltus,
druską ir gerai išminkome.
3.
Uždengiame rankšluostėliu ir
leidžiame pakilti apie 1 valandą.
4.
Po valandos, skardoje ištiestoje
kepimo popieriumi suformuojame kepalėlį ir leidžiame pakilti dar apie
pusvalandį, aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir peiliu padarome
įpjovas.
5. Kepame
iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Šaltinis: Visko po trupinėlį
Kiek vandens pilti?
AtsakytiPanaikintiVandens reikia užpilti tiek, kad šiek tiek apsemtų mieles, ir jis būtinai turi būti šiltas :)
Panaikinti