Super, greit pagaminama ir labai skanu. :)) Padažą galite naudoti ir kitokį ir patys pagardinti mėgstamom daržovėm ar prieskoniais, viską pakepinant ir sudedant mėgstamą pomidorų padažą. :)
Mėsos
kukuliams reikės:
500 g
kalakutienos (ar kitos maltos mėsos)
1 kiaušinio
1 nedidelio
svogūno
1 a.š.
garstyčių
1 a.š.
Worčesterio padažo
2 v.š.
džiūvėsėlių
1 indelio „Beatos
virtuvės“ padažo „Daržo choras“ (kitą kart išbandyčiau ir supadažu „Tikras
Italas“)
100 ml vandens
druskos, pipirų
aliejaus kepti
1. Svogūną
smulkiai supjaustome (aš naudojau maisto smulkintuvą).
2.
Maltą mėsą dedame į dubenį,
įmušame kiaušinį, dedame smulkintą svogūną, druską, pipirus, Worčesterio
padažą, garstyčias ir džiūvėsėlius. Masę gerai išminkome.
3.
Iš paruoštos masės formuojame
kukulius (patogiausia rankas sudrėkinus vandeniu).
4.
Kepame ant gerai įkaitinto
aliejaus, kol gražiai apskrus.
5.
Tuomet ant kukulių supilame
pomidorų padažą ir vandenį ir leid-aime pasitroškinti apie 10 minučių.
Garnyrui naudojau kuskusą, galite naudoti ir ryžius,
bulves, ar makaronus kokį labiau mėgstate. Man dar būtų labai skanu su grikiais.
Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad jo
būtų apie 1 cm virš kruopų, įberkite druskos ir palikite išbrinkti apie 5-10
min. Aš dar įdėjau kepinto svogūno bei džiovintų krapų. Baigus brinkti įdėkite
gabalėlį sviesto ir išmaišykite.
Šaltinis: žurnalas
„Beatos virtuvė“, 2015 Pavasaris.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą