Skanios, minkštos bandelės. Tik kitą kart ir į pačią tešlą dėčiau cukraus, nes saldumo man pritrūko. :)
Tešlai
450 g miltų
200 ml pieno
100 g minkšto
sviesto
1 kiaušinis
1/2 a. š.
druskos
2 a. š. sausų
mielių (25 g šviežių)
Įdarui
75 g minkšto
sviesto
30 g cukraus
40 g tarkuotos
marcipaninės masės
1 kiaušinis
bandelėms aptepti
aguonų bandelėms
pabarstyti
1. Įdarui visus ingredientus sumaišyti iki vientisos
masės.
2. Pieną pašildyti iki kūno temperatūros ir supilti į
didelį dubenį. Piene ištirpinti mieles, sudėti sviestą, kiaušinį ir druską. Po
truputį suberti miltus ir minkyti, kol tešla taps blizgi ir elastinga. (Pagal receptą tešlos kildinti nereikia, nors aš kildinau).
3.Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti į
20 x 60 cm dydžio stačiakampį ir aptepti paruoštu įdaru. Tuomet tešlos
stačiakampį sulankstyti į tris dalis ir supjaustyti į 9 juosteles.
4.Kiekvienos juostelės galus pasukti į priešingas
puses. Paruoštas juosteles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti
ir šiltai kildinti 30 minučių.
5.Pakilusias bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu ir
pabarstyti aguonomis. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių,
kol bandelės apskrus. Skanaus!
Šaltinis: Sonatinos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą