4-5
stiklainiukai po 0,5 l. (man gavosi 7)
3 kg. pomidorų
4 raudonosios
paprikos
5 dideli
svogūnai
1 galvutė
česnako
1 stiklinė
cukraus
3 v.š. druskos
150 ml. acto (9
%)
1 а.š. maltų
juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
(nedėjau)
1 а.š. maltos
kalendros (tinka ir grūdeliai)
1 а.š. baziliko
(naudojau džiovintą)
Pomidorus užplikome
verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome nedideliais gabaliukais.
Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą,
beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis
skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame
susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame
blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame.
Laikome šaltai. Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą