Sausainiai daugeliui primenantys mokyklos laikus, rasti knygoje "Nostalgiški skanumynai", recepte naudojamas rudasis cukrus, bandžiau ir su juo, bet man kazžkaip paprastas cukrus geriau ir tolygiau prie jų prilipo.. :)) Ir geriau tešlą dalinti į daugiau dalių, nes man riestainiai gavosi storoki. :)
10 riestainių reikės:
450 g miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
4 v.š. saldinto
sutirštinto pieno
1 nedidelio
kiaušinio
1 a.š. vanilinio
cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Cukraus riestainiams
apibarstyti
1.
Minkštą sviestą
išsukite su cukrumi, sutirštintu pienu ir kiaušiniu.
2.
Į tešlą
suberkite cukrų, druską, supilkite pieną.
3.
Miltus
persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Juos iš lėto suberkite ir
užminkykite tąsią tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą, taip ji
sutvirtės riestainius bus lengviau formuoti.
4.
Po to, tešlą
padalinkite į 10 lygių dalių. Rankomis iš kiekvieno gabalėlio formuokite
pailgus volelius ir iš jų formuokite aštuoniukės formos riestainius.
5.
Tuomet į lėkštę
įberkite cukraus ir kiekvieną rietainį pavoliokite cukruje ir dėkite cukruota
puse į viršų kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite iki 200ºC
įkaitintoje orkaitėjė apie 10-15 minučių.
Šaltinis: Renata
Ničajienė „Nostalgiški skanumynai“