Sausainėliai su obuoliais - pats tas rudens sezonui! :))
Reikės:
Varškės - 150
g
Sviesto
(atšaldyto) - 150 g
Miltų - 150 g
Vanilinio
cukraus - 1½ arb.šaukštelio
Obuolių - 2-3
vnt.
Cukraus
Cinamono
Miltus prasijokite į dubenį ir į juos burokine tarka
įtarkuokite atšaldytą sviestą, pridėkite sutrupintą varškę, vanilinį cukrų ir
išminkykite tešlą (jei tešla gausis labai lipti, galite dar įberti apie 50 g
miltų, bet ne daugiau). Suviniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į
šaldytuvą 30 min.
Tešlą, ant miltais
pabarstyto stalo, iškočiokite 3mm storio sluoksniu ir stiklinės pagalba
išspauskite apskritimus.
Obuolius supjaustykite
plonomis skiltelėmis.
Skilteles apvoliokite
cukraus ir cinamono mišinyje (jei nemėgstate labai saldžiai galite apvolioti
tik cinamone) ir dėkite į tešlos apskritimus, perlenkite pusiau. Šonus gerai su
pirštais sulipdykite, nes kitaip kepant gali atsilenkti, o vidurį - nebūtina.
Viršų pabarstykite cukrumi.
Sausainius sudėkite į
kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180° C
temperatūroje apie 20 minučių.
Man išejo 40 vnt.
sausainiukų.
Skanaus!
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą