Kepimui naudojau 24 x 32 cm stačiakampę kepimo formą. Man
gavosi 6 sluoksniai.
Reikės:
1 a.š. vanilinio cukraus
3 v.š. grietinės
150 g krakmolo
200 g miltų
7 kiaušiniai
350 g cukraus
350
g sviesto
Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi
iki baltumo. Dėti po vieną trynį ir plakti, kol susidės visi. Miltus išsijoti
kartu su krakmolu ir suberti į tešlą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir
sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę. Tešla turi būti tirštos grietinės
konsistencijos. Jei tešla per tiršta, įdėkite dar grietinės.
Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu
sluoksniu, kišti į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepti
kol truputį paruduos. Kai apkeps pirmas sluoksnis išimti pilti kelis šaukštus tešlos
ant viršaus sulyginti ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos.
Supjaustyti, kol šiltas.
Šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą