2012 m. spalio 13 d., šeštadienis

Firminis obuolių pyragas

Obuolių pyragas, kuris tapo mano firminiu, mėgstamiausias obuolių pyrago receptukas. :))


Saldžiarūgščiai obuoliai  3
 Kiaušiniai  4
 Cukrus 150 g
 Sviestas 100 g
 Kvietiniai miltai 170 g
 Kokosų drožlės 50 g
 Cukraus pudra 2 arbat. šaukšt.

1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol ištirps cukrus ir masė pasidarys švelni.
2. Išlydykite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių plakinį. Išmaišykite.
3. Tada nuolat maišydami berkite miltus ir galiausiai - kokosų drožles.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
5. Obuolius nulupkite ir stambiai supjaustykite.
6. Apvalią kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, sudėkite obuolius, užpilkite juos tešla ir statykite į įkaitintą orkaitę.
7. Pyragą kepkite, kol gražiai apskrus. Ar iškepęs, patikrinkite su pagaliuku – smeikite medinį pagaliuką į pyrago vidurį ir pasukiokite. Jei pagaliukas apsivels šlapia tešla, reiškia, kad pyragą dar reikia kepti.
8. Kai pyragas iškeps, iškelkite jį iš formos ir apibarstykite cukraus pudra.

Recepto šaltinis: Iki receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą