Saldžiarūgščiai obuoliai 3
Kiaušiniai 4
Cukrus 150 g
Sviestas 100 g
Kvietiniai miltai 170 g
Kokosų drožlės 50 g
Cukraus pudra 2 arbat. šaukšt.
1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol ištirps cukrus ir masė pasidarys švelni.
2. Išlydykite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių plakinį. Išmaišykite.
3. Tada nuolat maišydami berkite miltus ir galiausiai - kokosų drožles.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
5. Obuolius nulupkite ir stambiai supjaustykite.
6. Apvalią kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, sudėkite obuolius, užpilkite juos tešla ir statykite į įkaitintą orkaitę.
7. Pyragą kepkite, kol gražiai apskrus. Ar iškepęs, patikrinkite su pagaliuku – smeikite medinį pagaliuką į pyrago vidurį ir pasukiokite. Jei pagaliukas apsivels šlapia tešla, reiškia, kad pyragą dar reikia kepti.
8. Kai pyragas iškeps, iškelkite jį iš formos ir apibarstykite cukraus pudra.
Recepto šaltinis: Iki receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą