2012 m. spalio 12 d., penktadienis
Pyragas su varške ir persikais
Pagrindui:
400 g miltų;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
2 dideli kiaušinių tryniai;
2 š. grietinės;
4 š. kakavos miltelių;
žiupsnelis druskos;
Įdarui:
1 skardinė konservuotų persikų puselių;
500 g varškės;
100 g cukraus;
3 tryniai;
100 ml grietinės;
keli lašai vanilės esencijos ar vanilinio cukraus pakelis.
1.Pagrindui skirtus miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską išmaišyti.
2.Įtarkuoti šaltą sviestą ir peiliu kapoti, kol neliks sausų miltų.
3.Sudėti grietinę, trynius ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
5.Įdarui skirtus produktus (išskyrus persikus), sumaišyti iki vientisos masės.
6.Kepimo formą iškloti 2/3 tešlos, padarant ir aukštus kraštus, įpilti truputį varškės masės, sudėti persikus ir užpilti likusia varške.
7.Užtarkuoti tešla.
8.Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
6.Atšaldyti.
Recepto šaltinis: Forelles receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą