20 cm. skersmens apvaliai formai reikės:
Biskvitas:
3 kiaušiniai
140 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
140 gr. miltų
1 v.š. kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. karšto (verdančio) vandens
Kremas:
15 gr. želatinos
400 ml. grietinėlės 35 %
4-5 bananai (jei labai dideli - užteks 4)
200 kreminio vanilinio varškės sūrelio
100 gr. cukraus
100 gr. šokolado drožlių (aš nedėjau)
Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens,
paliekame išbrinkti. Sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varške, cukrumi ir
gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertriname per sietelį (kremas
bus puresnis). Ištirpiname ant ugnies želatiną, atvėsiname ir sumaišome su
varškės mase. Iki standumo išplakame grietinėlę ir dėdami po kelis šaukštus
atsargiai maišome ją su varškės kremu. Galima įberti šokolado drožlių, nors aš
nedėjau. Pastatome kremą į šadytuvą, kol kepsime biskvitą. Karts nu karto
išimame pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei
stings labai greitai - išimkite iš šaldytuvo, ir laikykite kambario
temperatūroje.
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, tai pat po truputį beriame cukrų su vanilinu. Plakame, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.). Baltymus gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto dubens, jos paviršius turi būti lygus (ne porėtas!), blizgantis). Baltymus sudedame ant trynių - nemaišome (!). Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišome (baltymus, trynius ir birius produktus). Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių.
Receptą radau tinklalapyje AJ receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą