Populiaraus itališko deserto receptukas. :))
Reikės:
1 puodelio stiprios juodos, truputį saldintos kavos
2 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
3 šaukštų konjako , brendžio ar Damų likerio
250 g maskarponės sūrio
400 g biskvitinių sausainių ("damų pirštelių")
2 šaukštų kakavos miltelių papuošimui
Gamyba:
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią),supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.
Skanaus:)))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą