Reikės
Vienam biskvitui (tortui reikia dviejų):
3 kiaušinių
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 kupinų a. šaukštelių kakavos
1 a. šaukštelio nugesintos sodos
Kremui:
450 ml. grietinėlės
110 g. cukraus pudros
Įdarui:
350 g. vyšnių (šaldytų ar iš kompoto)
Biskvitų sulaistymui:
vyšnių likerio, sirupo ar brendžio
Šokoladiniam sluoksniui:
200 g. juodojo šokolado
4 v. šaukštų grietinėlės
1. Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi.
2. Margariną ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kai atvės supilkite į kiaušinių masę, sudėkite kakavą, miltus bei sodą. Viską gerai permaišykite ir supilstykite į kepimo formą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, dėkite kepti biskvitus apie 20-30 min. kepkite kol įsmeigtas pagaliukas liks sausas. Iškeptus biskvitus atvėsinkite.
4.Biskvitą perpjaukite pusiau, iš dviejų biskvitų gausite 4 biskvitinius sluoksnius, kuriuos reikia sulaistyti.
5. Kremui išplakite šaltą grietinėlę su cukraus pudra.
6. Vyšnias ėmiau šaldytas, jas užpyliau cukrumi, kad nebūtų tokios rūgščios ir palaukiau kol atsileis. Vyšnias nusausinau, o susidariusį sirupą nuo vyšnių sumaišiau su vyšnių likeriu ir sulaisčiau juo biskvitus).
7. Šokoladą ištirpinkite su grietinėle vandens vonelėje ir padėkite kad pradėtų stingti.
8. Kai turite visus sluoksnius paruoštus belieka sutepti tortą.
9. Ant biskvito tepkite puse grietinėlės kiekio, pabarstykite vyšniomis, dėkite kitą biskvito sluoksnį, užpilkite šokolado sluoksnį, ant jo vėl dėkite biskvitą, užtepkite likusia grietinėle, apibarstykite vyšniomis ir uždenkite biskvitu.
10. Suteptą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 12 val. prieš valgant.
Recepto šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą