Tešlai:
30 g sviesto
250 ml pieno
½ a. š. druskos
20 g cukraus
4 g sausų mielių (1 arb. šaukštelio)
400 g miltų
Aptepimui:
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto pieno
Įdarui:
60 g sviesto
8 skiltelės česnako
žiupsnelis provanso žolelių prieskonių
1. Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame sviesto, cukraus, druskos. Pakaitinam, kol ištirps sviestas. Ataušiname.
2. Sausas mieles sumaišome su miltais ir po truputį beriame į tešlą. Sumaišius paliekame apie 1 val., kad tešla pakiltų.
3. Tešlą padalijame į 10 dalių, suformuojame rutuliukus, įspaudžiame per vidurį, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vėl paliekame kilti apie 30 min.
4. Įdarui česnaką smulkiai supjaustome ir su provanso žolelėmis įdedame į kambario temperatūros, minkštą sviestą, gerai išmaišome.
5. Kai bandelės truputį iškyla, kiekvieną iš jų įpjauname peiliu, aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir įspaudžiame dalį įdaro.
6. Kepame iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.
Skanaus! :)))
Recepto šaltinis: Baltoje lėkštėje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą