2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis
Šventinis varškės pyragas
Reikės:
75 g sviesto
60 g cukraus
2 kiaušinių
250g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui reikės:
2 kiaušinių
130 g cukraus
1 šaukšto aliejaus
500 g varškės
130 ml pieno
pakelis D.Oetker vanilinio pudingo
1. Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais.
2. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
3. Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir aliejumi.
4. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
5. Kitame inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos.
6. Atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir aplipdome tešla, tiek dugną tiek šonus.
7. Supilame įdarą ir kepame 170° orkaitėje . Po 15 min. karštį sumažiname iki 150° ir kepame dar apie 30- 35 minutes.
Pastebėjimai: kepimo laiką man teko koreguoti, kepiau apie 1 h. 30 min, ir geriausia laikyti 170° temperatūra, nes varškė ilgai laikosi skysta. Priklauso nuo to kokio skystumo varškės masė.
Recepto šaltinis: Lašelis medaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą