Tiesiog superinis šokoladinis pyragas.. O burokėlio nė nejauti, bet jis suteikia neapsakomą skonį, tikrai verta pabandyti. :)) Nors kai kurie nenori jo bandyti vien todėl, kad jo sudėtyje burokėlis, kaip mano sesė, kuri pamačius, kad į pyrago sudėtį įeina burokėlis iškart pradeda raukytis, galiu jus nuraminti burokėlio nė nejauti pyragui iškepus. :))
23 cm kepimo formai reikės:
100 g. juodojo
šokolado
3 kiaušiniai
300 g cukraus
240 ml saulėgražų
aliejaus
300 g virtų burokėlių
vanilės esencijos
kelių lašelių
30 g kakavos miltelių
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo
miltelių
žiupsnis druskos
250 g pieniško
šokolado
1. Orkaitę įkaitinti iki 175 C. Kepimo formos vidų ištepti
aliejumi ir apiberti miltais.
2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų
vonelėje.
3. Burokėlius supjaustom gabaliukais ir sutrinam su blenderiu
iki vientisos masės.
4. Kiaušinius išplakam su cukrumi, aliejumi ir vanilės
esencija. Supilam burokėlius ir šokoladą, išmaišom.
5. Atskirame dubenyje sumaišom miltus, kakavą, kepimo
miltelius ir druską. Po truputį suberiam į
burokėlių masę, išmaišom.
6. Pilam tešlą į formą.
7. Kepam apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas
gali trumpėti iki 30 minučių. Tad patarčiau su pagaliuku pradėti tikrinti nuo
30 kepimo minutės.
8. Iškepusį pyragą verčiam lauk iš formos. Paliekam šiek
tiek ataušti.
9. Per ta laiką sulaužom gabaliukais pienišką šokoladą ir
ištirpinam. Apliejame dar karštu šokoladu mūsų pyragą. Valgyti galima iškart
arba palaukti kol šokoladas sustings.
P.S. Pyragą galima pertepti uogiene, aš pertepiau
vyšnių uogiene.
Skanaus.
Recepto šaltinis: Tinginiai irgi verda...
Tuosiuos bet vis dar neprisiruosiau issikept burokeliu pyraga :) maciau kazkur ne su virtais tik o su konservuotais :)
AtsakytiPanaikintiBūtinai pabandykit, tikrai verta, aš jau ne vieną kartą jį esu kepus. ;))
AtsakytiPanaikinti