2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Tortas “Snickers”

Karameliniams biskvitams:

2 kiaušiniai

 2 puodeliai (330 g) miltų

 1 puodelis (200 g) cukraus

 1/2 skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)

 1 puodelis grietinės

 1 arb.š. sodos

Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu).

Šokoladinis pertepimas:

100 g juodo šokolado

 50 ml pieno

Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.

Grietinėlės kremas:

400 g plakamos grietinėlės

 2 valg.š. cukraus

Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.

Sviestinis kremas:

2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)

 100 g sviesto, kambario temperatūros

 100 g pakepintų žemės riešutų

 “Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.

 Torto surinkimas:

 Į torto formą (22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau “Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu). Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą.

 Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.

 Skanaus!
Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą