26 cm skersmens apvaliai kepimo formai reikės:
Pagrindui:
200 g. sviesto
200 g. cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
500 g. miltų
- Sviestą sutarkuojame.
- Įmušame kiaušinį.
- Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
- Rankomis padarome trupinius.
720 g. varškės
3 kiaušiniai
200 g. cukraus
2 citrinų sultys (kitą kart dėčiau vienos, nes man buvo per rūgštu)
3 šaukštai krakmolo
4 šaukštai aliejaus
Viską sumaišyti ar sutrinti “blenderiu” iki vientisos masės.
Aguonų įdarui:
200 g. aguonų
100 ml. medaus arba šviesiojo „Dansukker“sirupo
1. Aguonas
užpilti verdančiu vandeniu ir leisti atvėsti.
1.Į kepimo skardą dėti 1/2 trupinių ir gerai prispausti prie
dugno, padaryti bortelius, sudėti aguonas, supilti varškę ir užbarstyti
likusius trupinius.
2. Dėti į įkaitintą 200°C orkaitę ir kepti 40-50 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą