2013 m. sausio 20 d., sekmadienis

Varškės - aguonų pyragas


26 cm skersmens apvaliai kepimo formai reikės:


Pagrindui:

200 g. sviesto

 200 g. cukraus

 1 kiaušinis

 1 a.š. kepimo miltelių

 500 g. miltų
  1. Sviestą sutarkuojame.
  2. Įmušame kiaušinį.
  3. Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. Rankomis padarome trupinius.
Varškės įdarui:

720 g. varškės

 3 kiaušiniai

 200 g. cukraus

 2 citrinų sultys (kitą kart dėčiau vienos, nes man buvo per rūgštu)

 3 šaukštai krakmolo

 4 šaukštai aliejaus

Viską sumaišyti ar sutrinti “blenderiu” iki vientisos masės.

Aguonų įdarui:

200 g. aguonų

 100 ml. medaus arba šviesiojo „Dansukker“sirupo

1.      Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir leisti atvėsti.

2.      Permalti mėsmale ar “blendriu” ir sumaišyti su medumi ar sirupu.
Pyrago surinkimas:

1.Į kepimo skardą dėti 1/2 trupinių ir gerai prispausti prie dugno, padaryti bortelius, sudėti aguonas, supilti varškę ir užbarstyti likusius trupinius.

2. Dėti į įkaitintą 200°C orkaitę ir kepti 40-50 min.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

P.S. Citriną kitą kartą dėčiau vieną. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą