2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Žagarėliai pagal Beatą


Reikės:
4 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
100 g grietinės
Žiupsnelio druskos
450 g mil
0,5 – 1 l rapsų arba saulėgrąžų  aliejaus kepti
Cukraus pudros (žagarėliams pabarstyti)

1.       Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir grietine.  Į masę suberkite miltus ir viską sumaišykite.
2.       Kai jau nebegalėsite maišyti šaukštu, pradėkite minkyti ranka, tik nepasiduokite pagundai pridėti per daug miltų. Tešlą paminkykite rankose, ji turėtų greitai sukibti, bet jūs vis dar ją minkykite, o kai jau bus vientisa, gana elastinga, pradėkite daužyti ją į stalą. Po to, tešlą padėkite į šaldytuvą  „pailsėti“ apie 30 min.
3.       Iš tešlos iškočiokite kelių milimetrų storio lakštą ir formuokite žagarėlius.  Padalykite juostomis, supjaustykite rombais ir per vidurį padarykite įpjovą, vieną dalį pernerkite per ją.
4.       Kepkite įkaitintame aliejuje. Kai iškeps dėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad į žagarėlius prisigertų mažiau aliejaus.
5.       Iškepusius apibarstykite cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą