Reikės:
4 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
100 g
grietinės
Žiupsnelio
druskos
450 g miltų
0,5 – 1 l
rapsų arba saulėgrąžų aliejaus kepti
Cukraus
pudros (žagarėliams pabarstyti)
1.
Išplakite
kiaušinius su cukrumi, druska ir grietine.
Į masę suberkite miltus ir viską sumaišykite.
2.
Kai
jau nebegalėsite maišyti šaukštu, pradėkite minkyti ranka, tik nepasiduokite
pagundai pridėti per daug miltų. Tešlą paminkykite rankose, ji turėtų greitai
sukibti, bet jūs vis dar ją minkykite, o kai jau bus vientisa, gana elastinga,
pradėkite daužyti ją į stalą. Po to, tešlą padėkite į šaldytuvą „pailsėti“ apie 30 min.
3.
Iš
tešlos iškočiokite kelių milimetrų storio lakštą ir formuokite žagarėlius. Padalykite juostomis, supjaustykite rombais
ir per vidurį padarykite įpjovą, vieną dalį pernerkite per ją.
4.
Kepkite
įkaitintame aliejuje. Kai iškeps dėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad į
žagarėlius prisigertų mažiau aliejaus.
5.
Iškepusius
apibarstykite cukraus pudra.
Recepto šaltinis: http://beatosvirtuve.lt/shop/nauja-beatos-kepiniu-knyga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą